מרק חצילים

23-11-2023 | ניצן פוגל

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה, זה החציל. אני אוהבת אותו מטוגן, מבושל, עם מיונז, על האש, רומני, תאילנדי או בכל צורה אפשרית.

את המרק הזה אני אוהבת להכין לשישי בערב כשכל חלונות הבית מתמלאים באדים מהבישולים, כשמזג האויר מתקרר ועולה חשק עז למנה שתחמם את האוירה והקיבה.

 

מצרכים:

3 חצילים

2 בצלים גדולים

3 פטריות שמפיניון

1 חבילה קטנה עגבניות מרוסקות

1 כף אבקת מרק בצל

שן שום

פפריקה חריפה, פלפל גרוס, מלח, גריל עוף (לפי הטעם)

1/4 כוס יין לבן/ אדום (לבחירתכם)

 

הוראות הכנה:

את החצילים והבצל חותכים לקוביות, מטגנים עם שמן בסיר עד שהבצל נהיה שקוף והחציל משנה את צבעו (זהירות שלא ישרף)

לחתוך את הפטריות ולהוסיף לסיר, לערבב הכל ביחד, לאחר מכן הוסיפו את שן השום שחתוכה לפרוסות ערבבו, שפכו את רסק העגבניות, את כוס היין והוסיפו את התבלינים.

הוסיפו מים לסיר – לפי גובהו ותבשלו על אש נמוכה עד שכל התערובת מתרככת.
כשהמרק מוכן, תטחנו את הבלילה עם בלנדר מוט.

רעיון הגשה:

כף שמנת חמוצה בקערה, קרוטונים

בהצלחה ובתאבון.

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק חצילים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.