מרק כתום בריא

09-02-2025 | ניצן פוגל

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם החשק למנה שתחמם לנו את הקיבה והלב. בדיוק בשביל זה נועד המתכון הבא למרק כתום בריא וקל להכנה. המרק מלא בויטמין A מהגזרים, הבטטות הדלעת ושאר הירקות במרק, כך שהוא ישמור עלינו בריאים וחמימים למשך כל החורף.

מצרכים:

4 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים

2 בטטות בינוניות קלופות

1.5 כוסות קוביות דלעת

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 כוסות מים רותחים

2 שיני שום כתושות

1/4 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אפשריות למרק בריא
1/4 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר

1 גבעול סלרי קצוץ גס

הוראות הכנה

לסיר בינוני יוצקים את השמן ומטגנים שום ובצל למשך דקה אחת . מוסיפים לסיר את הסלרי ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.

מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים – בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה

מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.

כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד. את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני – טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים.

מוסיפים תבלינים – כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ג’ינג’ר (לא חובה). כמו כן, מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות.

ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי.

שיהיה לכולנו חורף חמים, בריא ומזין.

בהצלחה ובתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (7)

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות