מרק כתום בריא

09-11-2023 | ניצן פוגל

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם החשק למנה שתחמם לנו את הקיבה והלב. בדיוק בשביל זה נועד המתכון הבא למרק כתום בריא וקל להכנה. המרק מלא בויטמין A מהגזרים, הבטטות הדלעת ושאר הירקות במרק, כך שהוא ישמור עלינו בריאים וחמימים למשך כל החורף.

מצרכים:

4 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים

2 בטטות בינוניות קלופות

1.5 כוסות קוביות דלעת

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 כוסות מים רותחים

2 שיני שום כתושות

1/4 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אפשריות למרק בריא
1/4 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר

1 גבעול סלרי קצוץ גס

הוראות הכנה

לסיר בינוני יוצקים את השמן ומטגנים שום ובצל למשך דקה אחת . מוסיפים לסיר את הסלרי ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.

מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים – בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה

מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.

כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד. את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני – טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים.

מוסיפים תבלינים – כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ג’ינג’ר (לא חובה). כמו כן, מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות.

ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי.

שיהיה לכולנו חורף חמים, בריא ומזין.

בהצלחה ובתאבון.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (7)

מאמרים מעניינים נוספים

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות