מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
2 בטטות בינוניות קלופות
1.5 כוסות קוביות דלעת
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
5 כוסות מים רותחים
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות אפשריות למרק בריא
1/4 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר
1 גבעול סלרי קצוץ גס
הוראות הכנה
לסיר בינוני יוצקים את השמן ומטגנים שום ובצל למשך דקה אחת . מוסיפים לסיר את הסלרי ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים – בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה
מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.
כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד. את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני – טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים.
מוסיפים תבלינים – כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ג’ינג’ר (לא חובה). כמו כן, מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות.
ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי.
שיהיה לכולנו חורף חמים, בריא ומזין.
בהצלחה ובתאבון.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
רחל שטרן
09.11.2023
מחר אנשה.יש לי כל המיצרכים
כרמלה פורר
09.11.2023
מומלץ להוסיף בתום הבישול 4 – 5 כפות של שיבולת שועל ומעט מים רותחים ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות על אש נמוכה. זה מסמיך את המרק ומשבח את טעמו. בתיאבון.
ניצן פוגל
15.11.2023
אין ספק שלהוסיף לכל תבשיל שיבולת שועל זה מומלץ, בנוגע להסמכה, זה מרק מאוד סמיך בגלל הבטטות והדלעת… במידה והמרק סמיך מדי, ניתן להוסיף כוס מים רותחים ולערבב.
לאה וינר
09.11.2023
אני מכינה מרק כתום לעתים קרובות. אך מוסיפה גם גבעולי פטרוזיליה ומעט עדשים כתומות . מרסקת עם מוט
את כל הירקות והעדשים.
דומיניק אפרת
13.11.2023
תודה רבה על המתכון.
אני מוסיפה עדשים כתומים.במקום כמון אני שמה תבלין קארי.
למי שאוהב אני מוסיפה חלב קוקוס
רבקה
13.11.2023
ברשימת המצרכים לא רשום סלרי שמוזכר בהוראות ההכנה
ניצן פוגל
15.11.2023
הוא רשום תחת “תוספות אפשריות למרק בריא” בתחתית רשימת המצרכים.