מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות רכות מגורדות (בלי הקליפה)
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
כף גדושה רסק עגבניות
4 כוסות מים (960 מ”ל)
חצי כוס אורז לבן שטוף ומסונן
כפית מלח, כפית סוכר, מעט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים במשך דקה נוספת.
מוסיפים את כל העגבניות (המגורדות, המרוסקות ורסק העגבניות) ומים ומתבלים במלח, סוכר ופלפל שחור. מערבבים עד לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים לאש נמוכה, מוסיפים את האורז, מערבבים, מכסים וממשיכים בבישול במשך כ-20 דקות נוספות.
Sara nahmani
04.01.2024
מה עם האורז , מתי להוסיף אותו, שכחתם לציין
ניצן פוגל
04.01.2024
לפני שמנמיכים את האש מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל לעוד 20 דקות על אש נמוכה.
יעל
04.01.2024
ומה עם האורז?
ניצן פוגל
05.01.2024
מצוין במתכון, יש להוסיף את האורז לפני ההנמכה של האש והבישול האחרון.