מצרכים:
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני
4 שיני שום
2 גזרים בינוניים
2 גבעולי סלרי
500 גרם עדשים ירוקות
1/4 כוס רוטב סויה
6 כוסות מים
1 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי. שוטפים היטב את העדשים ומסננים מהמים.
מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
פרסם תגובה