מצרכים למרק:
700 גרם דלעת
3 גזרים
2 קישואים
2 בצלים
1/2 צרור פטרוזיליה לא קצוצה
מספר גבעולי סלרי
2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
קורט מלח.
מצרכים לקובה סולת:
לבצק קובה:
3 כוסות סולת
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן
כוס וחצי מים רותחים
לערבב בקערה ואז מכסה ומחכה כ-חצי שעה בערך עד שהבצק נהיה גמיש למגע
למלית:
300 גר’ בשר טחון
בצל גדול קוביות קטנטנות
מלח פלפל שחור וכמון לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה דק
לטגן במחבת פירורים פירורים לקרר טוב ואז פשוט לקבב את הבשר ולהניח באמצע הקובה.

אופן הכנת המרק:
לחתוך לקוביות את כל הירקות ולטגן אותם יחד במשך כ- 5 דקות. להוסיף מים עד 75% מנפח הסיר, להמתין לרתיחה, להוסיף רסק עגבניות ותבלינים.
לבשל כ- 10 דקות ואז להוסיף את הקובות.
לבשל על אש בינונית כשעתיים ,עד שהדלעת ממש מתפרקת.
טועמים ומתקנים טעמים לפי הטעם והצורך.
בהצלחה ובתאבון
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
רויטל כהן
26.12.2023
היי, התמונה עם הבשר על בצק הסולת, הבשר נראה נא, ולא אפור כמו שכתבת שצריך לטגן פירורים פירורים?!
סיון בולגריו
26.12.2023
רויטל שלום,
התמונה לצורך המחשה בלבד, יש לפעול עפ"י ההנחיות המפורטות במתכון.
בהצלחה,
ניצן.