מרק קובה סלק

15-03-2023 | ירון צחר

מתכון מנצח מהמטבח העיראקי שכולו חוויה של צבעים וטעמים
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות סולת
1 כוס מים קרים
1 כפית מלח
למרק ולמילוי:
למלית בשר בסיסית:
1 בצל לבן קצוץ דק
500 גר’ בשר בקר טחון
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפיות בהרט
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
למרק:
1 בצל בינוני פרוס
2 סלק מקולפים ופרוסים
2 גזרים מקולפים ופרוסים
3 גבעולי סלרי פרוסים
8 כוסות מים
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד סחוט
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את הסולת לקערה. יוצקים מים קרים לקערה, ומשרים עד שהמים נספגים, והתערובת
רכה, לחה ויציבה, כך שנצליח לתלוש ממנה כדור, לשטח ולמלא. לא להתפתות להוסיף עודף סולת על מנת שהקובות לא ייצאו קשות מדי.
מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד, ומקררים במשך כ-30 דקות.
הכנת המרק:
מוסיפים לסיר גדול שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, הסלק, הגזר והסלרי ומטגנים, במשך כ- 5 דקות עד לריכוך הירקות.
יוצקים לסיר 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה אחת.
הכנת המלית:
מוסיפים למחבת שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, ומאדים במשך כ- 3 דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים למחבת הבשר הטחון, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. מורידים את המחבת מהכיריים, ומעבירים לקערה לצינון.
מילוי הקובה:
מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
מוסיפים את כדורי הקובה אחת-אחת לסיר המרק, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות עד שהן מוכנות.
מגישים את הקובה חם לצד אורז לבן.
שיהיה בתיאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות