מרק קובה סלק

15-03-2023 | ירון צחר

אין שישי בלי קובה! מלא סוגים, צבעים וטעמים יש לקוּבֶּה. כל שישי בוחרים ומכינים אחד מהם. זה מנהג ילדות… והיום היה בא לנו קובה סלק. מתכון מנצח מהמטבח העיראקי שכולו חוויה של צבעים וטעמים.
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות סולת
1 כוס מים קרים
1 כפית מלח
למרק ולמילוי:
למלית בשר בסיסית:
1 בצל לבן קצוץ דק
500 גר’ בשר בקר טחון
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפיות בהרט
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
למרק:
1 בצל בינוני פרוס
2 סלק מקולפים ופרוסים
2 גזרים מקולפים ופרוסים
3 גבעולי סלרי פרוסים
8 כוסות מים
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד סחוט
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את הסולת לקערה. יוצקים מים קרים לקערה, ומשרים עד שהמים נספגים, והתערובת
רכה, לחה ויציבה, כך שנצליח לתלוש ממנה כדור, לשטח ולמלא. לא להתפתות להוסיף עודף סולת על מנת שהקובות לא ייצאו קשות מדי.
מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד, ומקררים במשך כ-30 דקות.
הכנת המרק:
מוסיפים לסיר גדול שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, הסלק, הגזר והסלרי ומטגנים, במשך כ- 5 דקות עד לריכוך הירקות.
יוצקים לסיר 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה אחת.
הכנת המלית:
מוסיפים למחבת שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, ומאדים במשך כ- 3 דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים למחבת הבשר הטחון, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. מורידים את המחבת מהכיריים, ומעבירים לקערה לצינון.
מילוי הקובה:
מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
מוסיפים את כדורי הקובה אחת-אחת לסיר המרק, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות עד שהן מוכנות.
מגישים את הקובה חם לצד אורז לבן.
שיהיה בתיאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות