נזיד עדשים שחורות

01-02-2023 | ירון צחר

תבשיל עשיר בטעמים ומשביע, מנה מושלמת לימים הקרים.

מצרכים:
250 גרם עדשים שחורות, שטופות
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות
1/4 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר (שיכסה את העדשים והירקות)
1 כפית חוואג’ למרק,
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות רוטב ברביקיו
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן לסיר סוזאט (רחב ונמוך). מוסיפים לסיר את קוביות הבצל, הגזר, הסלרי, הזוקיני, ומערבבים. מכסים את הסיר עם מכסה, ומאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר את השום הכתוש, ומטגנים במשך כדקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את העדשים השחורות, ומערבבים עם הירקות. יוצקים לסיר את היין האדום, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. יוצקים לסיר את ציר הבקר, ומוודאים שהנוזלים מכסים את העדשים והירקות. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים. מתבלים בחוואג’ למרק, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה, ומבשלים במשך כשעה אחת, עד שהעדשים רכות. אם נותרו נוזלים רבים, מסירים את הסיר, ומבשלים במשך דקות נוספות עד שהנזיד סמיך. מתבלים ברוטב ברביקיו, ומערבבים.
מקשטים עם עלי פטרוזיליה קצוצים

בתיאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות