תבשיל עשיר בטעמים ומשביע, מנה מושלמת לימים הקרים.
מצרכים:
250 גרם עדשים שחורות, שטופות
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות
1/4 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר (שיכסה את העדשים והירקות)
1 כפית חוואג’ למרק,
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות רוטב ברביקיו
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן לסיר סוזאט (רחב ונמוך). מוסיפים לסיר את קוביות הבצל, הגזר, הסלרי, הזוקיני, ומערבבים. מכסים את הסיר עם מכסה, ומאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר את השום הכתוש, ומטגנים במשך כדקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את העדשים השחורות, ומערבבים עם הירקות. יוצקים לסיר את היין האדום, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. יוצקים לסיר את ציר הבקר, ומוודאים שהנוזלים מכסים את העדשים והירקות. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים. מתבלים בחוואג’ למרק, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה, ומבשלים במשך כשעה אחת, עד שהעדשים רכות. אם נותרו נוזלים רבים, מסירים את הסיר, ומבשלים במשך דקות נוספות עד שהנזיד סמיך. מתבלים ברוטב ברביקיו, ומערבבים.
מקשטים עם עלי פטרוזיליה קצוצים
Hila Files
04.06.2024
מתכון טעים מאוד!!!