נזיד עדשים שחורות

01-02-2023 | ירון צחר

תבשיל עשיר בטעמים ומשביע, מנה מושלמת לימים הקרים.

מצרכים:
250 גרם עדשים שחורות, שטופות
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות
1/4 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר (שיכסה את העדשים והירקות)
1 כפית חוואג’ למרק,
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות רוטב ברביקיו
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן לסיר סוזאט (רחב ונמוך). מוסיפים לסיר את קוביות הבצל, הגזר, הסלרי, הזוקיני, ומערבבים. מכסים את הסיר עם מכסה, ומאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ- 10 דקות. מוסיפים לסיר את השום הכתוש, ומטגנים במשך כדקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את העדשים השחורות, ומערבבים עם הירקות. יוצקים לסיר את היין האדום, ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. יוצקים לסיר את ציר הבקר, ומוודאים שהנוזלים מכסים את העדשים והירקות. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים. מתבלים בחוואג’ למרק, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה, ומבשלים במשך כשעה אחת, עד שהעדשים רכות. אם נותרו נוזלים רבים, מסירים את הסיר, ומבשלים במשך דקות נוספות עד שהנזיד סמיך. מתבלים ברוטב ברביקיו, ומערבבים.
מקשטים עם עלי פטרוזיליה קצוצים

בתיאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות