מצרכים:
500 גרם ניוקי תפוח אדמה מוכן קנוי (2 דקות בישול)
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)
375 מ”ל שמנת להקצפה 38% שומן (מיכל וחצי)
2 כפות גבינת פרמזן מפוררת
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק פרווה/אבקת פטריות, מלח ופלפל
כפית גדושה מחית כמהין (ניתן למצוא בחנויות טבע)
לפיזור מעל (לא חובה): גבינת פרמזן מפוררת, עירית קצוצה (לפי הטעם).
אופן הכנה:
מטגנים בצל במחבת עם מעט חמאה או שמן זית עד להזהבה קלה.
מוספים את הפטריות והשום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות.
מוסיפים את הערמונים הקצוצים, מתבלים ומערבבים כדקה, מוסיפים את מחית הכמהין.
שופכים את השמנת ומוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן. מביאים לרתיחה ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
בשלב זה, מבשלים את הניוקי לפי הוראות ההכנה המצוינות על גבי השקית (בדרך כלל 2 דקות בישול במים רותחים).
לאחר שהניוקי מוכן, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה