נתח סלמון במיץ תפוזים בתנור

27-09-2023 | מילכה דיין

 

חמותי חשפה בפניי את הדג הנפלא ,העדין, והנימוח, המלכותי משהו, שמקבל אליו באהבה כל טעם, ביחוד אם היה מושרה קודם במיץ לימון או תפוזים.

כיום, הסלמון הוא אחד המאכלים הכי מבוקשים לארוחת שישי או לחגים והוא מככב על שולחננו במלא כבודו והדרו.

חג שמח ושנה טובה🍷

 

החומרים הדרושים:

1 נתח סלמון שלם,נקי,ללא עור ועצמות 1 ק״ג.

ניתן לקלף בקלות, כשהדג חצי קפוא.

(עדיף נתח עבה ולא דק).

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף שמן זית ( לא חובה)

קורט פלפל שחור

קורט מלח גרוס

מספר גבעולים עם עלי רוזמרין טריים, מעל

או פלפל שחור גרוס,

או צ’ימיצ’ורי,

או חרדל,

או רוטב שום ,פפריקה מלח ושמן זית

ו…ממש כרצונכם.

 

אופן ההכנה:

-מקלפים את העור של הסלמון, כשהוא חצי קפוא!

– מחליקים את היד ובודקים אם יש עצמות דוקרות או חתיכות נוקשות ו/או לא ראויות להגשה.

-מניחים בתבנית עם מיץ תפוזים למשך שעה.

בוזקים מלח פלפל שחור מעל.

– מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות למשך עשר דקות ומנמיכים ל 170 מעלות לרבע שעה בערך (תלוי בעובי ומשקל הדג)

עד שהדג נעשה ורוד/ כתום בהיר בתוכו וקצת יותר כהה בחלקו העליון.

– במהלך האפיה,ניתן ״ להשקות״ אותו מידי פעם במיץ התפוזים , שבתבנית.

-מוציאים ומקררים…


למתכון של הסלמון עם ציפוי:

מכסים את הסלמון/ תבנית בנייר אלומיניום למשך 10 דקות,בטמפ של 200 מעלות.

-מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10-15 דקות נוספות בטמפ של 175 מעלות.

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, דל קלוריות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פיצה ירוקה וגבינת עיזים

לפעמים, כשמתחשק מאפה טעים וסלט ירקות לארוחת ערב ספונטנית ופיצה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמניות כוסמין קטנות

במסגרת טרנד הכוסמין שנכנס ומתקדם היטב בין המאפים וביחוד הלחמים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קיש פטריות וקוטג׳ (בצק פריך)

קיש קליל, שהותאם בגרסת הבצק הפריך לקיש הנוסטלגי של יעל,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פוקצ׳ות…יאמממי

לפעמים ,במיוחד בימים החמים, או הממש ממש קרים מתחשק משהו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט שורשים אדום

אחד הסלטים החביבים עליי ועל משפחתי: סלט יפהפה בצבעיו: גזר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה אפויה ולוטוס

עוגת הגבינה האפויה, המסורתית אצלנו, הפעם, לבקשת הילדים, בציפוי הלוטוס.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות בריאות טבעוניות כיפיות (ללא גלוטן, ביצים וסוכר)

״נגמרו כל העוגיות הטעימות, עם ה״ שלופציקים״? הוא תהה ומבט…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות