נתח סלמון במיץ תפוזים בתנור

27-09-2023 | מילכה דיין

 

חמותי חשפה בפניי את הדג הנפלא ,העדין, והנימוח, המלכותי משהו, שמקבל אליו באהבה כל טעם, ביחוד אם היה מושרה קודם במיץ לימון או תפוזים.

כיום, הסלמון הוא אחד המאכלים הכי מבוקשים לארוחת שישי או לחגים והוא מככב על שולחננו במלא כבודו והדרו.

חג שמח ושנה טובה🍷

 

החומרים הדרושים:

1 נתח סלמון שלם,נקי,ללא עור ועצמות 1 ק״ג.

ניתן לקלף בקלות, כשהדג חצי קפוא.

(עדיף נתח עבה ולא דק).

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף שמן זית ( לא חובה)

קורט פלפל שחור

קורט מלח גרוס

מספר גבעולים עם עלי רוזמרין טריים, מעל

או פלפל שחור גרוס,

או צ’ימיצ’ורי,

או חרדל,

או רוטב שום ,פפריקה מלח ושמן זית

ו…ממש כרצונכם.

 

אופן ההכנה:

-מקלפים את העור של הסלמון, כשהוא חצי קפוא!

– מחליקים את היד ובודקים אם יש עצמות דוקרות או חתיכות נוקשות ו/או לא ראויות להגשה.

-מניחים בתבנית עם מיץ תפוזים למשך שעה.

בוזקים מלח פלפל שחור מעל.

– מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות למשך עשר דקות ומנמיכים ל 170 מעלות לרבע שעה בערך (תלוי בעובי ומשקל הדג)

עד שהדג נעשה ורוד/ כתום בהיר בתוכו וקצת יותר כהה בחלקו העליון.

– במהלך האפיה,ניתן ״ להשקות״ אותו מידי פעם במיץ התפוזים , שבתבנית.

-מוציאים ומקררים…


למתכון של הסלמון עם ציפוי:

מכסים את הסלמון/ תבנית בנייר אלומיניום למשך 10 דקות,בטמפ של 200 מעלות.

-מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10-15 דקות נוספות בטמפ של 175 מעלות.

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, דל קלוריות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות