נתח סלמון חגיגי במילוי פסטו וגבינת קשקבל

17-05-2024 | ניצן פוגל

המתכון הבא יגנוב את ההצגה וירשים כל אורח בכל ארוחה. מנה חגיגית, טעימה וקלה להכנה. מתאים (ניתן להכין אותה גם בגרסת פרווה ללא הגבינה בממרח).

מצרכים:

1 נתח שלם של פילה סלמון


לממרח הפסטו:
1 כוס דחוסה של עלי בזיליקום טריים
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
חצי כוס של צנוברים קלויים
2 כפות של קליפת לימון מגורדת
1 שן שום
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכניסים את מצרכי הממרח למעבד מזון וטוחנים, לוקחים את נתח הסלמון וחוצים אותו לשניים – כדי שייווצרו שני חצאים שווים בגודלם ליצירת "כריך" שממרח הפסטו נמצא באמצע.

(התמונה לצורך המחשה בלבד של נראות המילוי בין שני נתחי הדג – במתכון שלי משאירים את העור של הדג וזה מה שנותן את הקריספיות למנה)

מניחים את שני החצאים כשהעור כלפי מטה, מורחים על חצי אחד את ממרח הפסטו הטחון, מניחים מעל את החצי השני של דג הסלמון שהעור כלפי מעלה.
מברישים שמן זית מעל העור של הדג, מפזרים מעט מלח ופלפל (לפי הטעם) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במצב טורבו למשך 30 דקות  – אין צורך לכסות את הדג ברדיד אלומיניום (שימו לב לצבעו של הדג שהוא משתנה מכתום כהה – לכתום בהיר, שהדג לא יתייבש).

(אפשר לקשור את "כריך" הסלמון באמצעות חבל דק שלא יתפרק כמו בתמונה אבל לא חובה)

בתאבון ובהצלחה.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - נתח סלמון חגיגי במילוי פסטו וגבינת קשקבל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.