נתח סלמון חגיגי במילוי פסטו וגבינת קשקבל

04-06-2024 | ניצן פוגל

המתכון הבא יגנוב את ההצגה וירשים כל אורח בכל ארוחה. מנה חגיגית, טעימה וקלה להכנה. מתאים (ניתן להכין אותה גם בגרסת פרווה ללא הגבינה בממרח).

מצרכים:

1 נתח שלם של פילה סלמון


לממרח הפסטו:
1 כוס דחוסה של עלי בזיליקום טריים
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
חצי כוס של צנוברים קלויים
2 כפות של קליפת לימון מגורדת
1 שן שום
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכניסים את מצרכי הממרח למעבד מזון וטוחנים, לוקחים את נתח הסלמון וחוצים אותו לשניים – כדי שייווצרו שני חצאים שווים בגודלם ליצירת “כריך” שממרח הפסטו נמצא באמצע.

(התמונה לצורך המחשה בלבד של נראות המילוי בין שני נתחי הדג – במתכון שלי משאירים את העור של הדג וזה מה שנותן את הקריספיות למנה)

מניחים את שני החצאים כשהעור כלפי מטה, מורחים על חצי אחד את ממרח הפסטו הטחון, מניחים מעל את החצי השני של דג הסלמון שהעור כלפי מעלה.
מברישים שמן זית מעל העור של הדג, מפזרים מעט מלח ופלפל (לפי הטעם) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במצב טורבו למשך 30 דקות  – אין צורך לכסות את הדג ברדיד אלומיניום (שימו לב לצבעו של הדג שהוא משתנה מכתום כהה – לכתום בהיר, שהדג לא יתייבש).

(אפשר לקשור את “כריך” הסלמון באמצעות חבל דק שלא יתפרק כמו בתמונה אבל לא חובה)

בתאבון ובהצלחה.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

יין חם של הכריסמס

הגרמנים קוראים לו גלו ווין, הספרדים קוראים לו סנגרייה ואצלנו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דייסת אורז מתוקה של סבתא

הנכדים באים לבקר וכבר נגמרו לכם הרעיונות איך לפנק אותם?…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

חביתת ירק ביתית

בערבים כבר קר בירושלים של מטה והגוף מבקש להתחמם ולהתנחם…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דייסה מפנקת ב-10 דקות

בתור ילדה הייתי אוהבת בערבים הקרים להתפנק עם קערת דייסת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קאפקייק שוקולד מפנק

מי יכול לסרב לשילוב הכי מנצח שיש של שוקולד וקצפת?…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי מאיתנו לא אוהב את מטבלי הגבינה שמקבלים בבתי קפה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמנת ויוגורט מדהימה

מחפשים קינוח קל להכנה, מרענן וטעים? העוגה הזו היא הפתרון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייקס (מחבתיות)

מי מאיתנו לא אוהב פנקייקס? אותי זה מחזיר אחורה אי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

נזיד עוף ועדשים

תבשיל מושלם ליום חורפי, מחמם וקל להכנה שהוא בעצם ארוחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בואיקוס קל להכנה

חברי מתג מבשלים: לחמניות גבינה משאריות במקרר ליד הקפה של…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

דג סלמון אפוי בתנור

חברי מתג מבשלים: דג סלמון מתקתק עם פלפלים, שום, רוטב…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים

חורף קר וגשום בירושלים. מעיל הגשם נוטף ונחלי הגשם, במקרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות