נתח סלמון חגיגי במילוי פסטו וגבינת קשקבל

04-06-2024 | ניצן פוגל

המתכון הבא יגנוב את ההצגה וירשים כל אורח בכל ארוחה. מנה חגיגית, טעימה וקלה להכנה. מתאים (ניתן להכין אותה גם בגרסת פרווה ללא הגבינה בממרח).

מצרכים:

1 נתח שלם של פילה סלמון


לממרח הפסטו:
1 כוס דחוסה של עלי בזיליקום טריים
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
חצי כוס של צנוברים קלויים
2 כפות של קליפת לימון מגורדת
1 שן שום
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכניסים את מצרכי הממרח למעבד מזון וטוחנים, לוקחים את נתח הסלמון וחוצים אותו לשניים – כדי שייווצרו שני חצאים שווים בגודלם ליצירת “כריך” שממרח הפסטו נמצא באמצע.

(התמונה לצורך המחשה בלבד של נראות המילוי בין שני נתחי הדג – במתכון שלי משאירים את העור של הדג וזה מה שנותן את הקריספיות למנה)

מניחים את שני החצאים כשהעור כלפי מטה, מורחים על חצי אחד את ממרח הפסטו הטחון, מניחים מעל את החצי השני של דג הסלמון שהעור כלפי מעלה.
מברישים שמן זית מעל העור של הדג, מפזרים מעט מלח ופלפל (לפי הטעם) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במצב טורבו למשך 30 דקות  – אין צורך לכסות את הדג ברדיד אלומיניום (שימו לב לצבעו של הדג שהוא משתנה מכתום כהה – לכתום בהיר, שהדג לא יתייבש).

(אפשר לקשור את “כריך” הסלמון באמצעות חבל דק שלא יתפרק כמו בתמונה אבל לא חובה)

בתאבון ובהצלחה.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות