מצרכים:
1 נתח שלם של פילה סלמון
לממרח הפסטו:
1 כוס דחוסה של עלי בזיליקום טריים
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
חצי כוס של צנוברים קלויים
2 כפות של קליפת לימון מגורדת
1 שן שום
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מכניסים את מצרכי הממרח למעבד מזון וטוחנים, לוקחים את נתח הסלמון וחוצים אותו לשניים – כדי שייווצרו שני חצאים שווים בגודלם ליצירת “כריך” שממרח הפסטו נמצא באמצע.
(התמונה לצורך המחשה בלבד של נראות המילוי בין שני נתחי הדג – במתכון שלי משאירים את העור של הדג וזה מה שנותן את הקריספיות למנה)
מניחים את שני החצאים כשהעור כלפי מטה, מורחים על חצי אחד את ממרח הפסטו הטחון, מניחים מעל את החצי השני של דג הסלמון שהעור כלפי מעלה.
מברישים שמן זית מעל העור של הדג, מפזרים מעט מלח ופלפל (לפי הטעם) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במצב טורבו למשך 30 דקות – אין צורך לכסות את הדג ברדיד אלומיניום (שימו לב לצבעו של הדג שהוא משתנה מכתום כהה – לכתום בהיר, שהדג לא יתייבש).
(אפשר לקשור את “כריך” הסלמון באמצעות חבל דק שלא יתפרק כמו בתמונה אבל לא חובה)
בתאבון ובהצלחה.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה