נתח סלמון חגיגי במילוי פסטו וגבינת קשקבל

10-01-2024 | ניצן פוגל

המתכון הבא יגנוב את ההצגה וירשים כל אורח בכל ארוחה. מנה חגיגית, טעימה וקלה להכנה. מתאים (ניתן להכין אותה גם בגרסת פרווה ללא הגבינה בממרח).

מצרכים:

1 נתח שלם של פילה סלמון


לממרח הפסטו:
1 כוס דחוסה של עלי בזיליקום טריים
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
חצי כוס של צנוברים קלויים
2 כפות של קליפת לימון מגורדת
1 שן שום
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכניסים את מצרכי הממרח למעבד מזון וטוחנים, לוקחים את נתח הסלמון וחוצים אותו לשניים – כדי שייווצרו שני חצאים שווים בגודלם ליצירת “כריך” שממרח הפסטו נמצא באמצע.

(התמונה לצורך המחשה בלבד של נראות המילוי בין שני נתחי הדג – במתכון שלי משאירים את העור של הדג וזה מה שנותן את הקריספיות למנה)

מניחים את שני החצאים כשהעור כלפי מטה, מורחים על חצי אחד את ממרח הפסטו הטחון, מניחים מעל את החצי השני של דג הסלמון שהעור כלפי מעלה.
מברישים שמן זית מעל העור של הדג, מפזרים מעט מלח ופלפל (לפי הטעם) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במצב טורבו למשך 30 דקות  – אין צורך לכסות את הדג ברדיד אלומיניום (שימו לב לצבעו של הדג שהוא משתנה מכתום כהה – לכתום בהיר, שהדג לא יתייבש).

(אפשר לקשור את “כריך” הסלמון באמצעות חבל דק שלא יתפרק כמו בתמונה אבל לא חובה)

בתאבון ובהצלחה.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה לוטוס עם פירורים

לשלב לוטוס עם עוגת גבינה זה הדבר הכי טוב שתעשו!…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות חוביזה ירושלמיות

בתור ילדה תמיד התעניינתי בתורת אהבת הארץ, האדמה, העצים והפרחים.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שוקולית עסיסית – מתכון הכוסות

עוגה ב-2 דקות עבודה! מי מאיתנו לא אוהב עוגת שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בסבוסה – עוגת סולת מצרית

בין ההפתעות הקולינריות שמזמן לנו המטבח המצרי, מככבת ה”בַּסבּוּסַה”, עוגת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות בקר עם תפוחי אדמה ורוטב בשמל

אין כמו מנה של קציצות טובות, כשהקציצה רכה רכה מלאה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות דגים מטוגנות עם טעם של בית

השולחן ערוך עם מפה לבנה לאורך הסלון, בכל טוב, כמיטב…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז – דלורית

מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע ו……

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט כרוב אסייאתי

מתכון לסלט כרוב בסגנון אסיאתי שמקפיץ כל ארוחה ולא רק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ עוף וירקות – פיקנטי

חורף, כמו תפאורה לסרט רומנטי מתקתק. הורדתי מהכוננית את הספר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! גשומים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ספרינג רולס מושלמים מדפי אורז לצד רוטב אסייאתי

מחפשים לתקתק ארוחה מרשימה באפס זמן וכלום עבודה? ספרינג רולס…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות