סופלה שוקולד טבעוני ממכר

25-03-2024 | מילכה דיין

חורף ירושלמי טיפוסי וקרררר. הגשם לא מפסיק לרגע, מפלס לו את דרכו על שמשת החלון ויוצר נחלים, כרצונו. הרוח מטלטלת בכוח את הדגל שבמרפסת ומאיימת לקרוע, או לתלוש אותו ממקומו. הפרחים באדניות, הרכינו ראש בהכנעה, או אולי בהישרדות או בהסתגלות לאיתני הטבע.

מכינים קפה שחור חזק ומהביל, שריחו מחלחל מהמטבח לסלון. בו בזמן מכינה את הקינוח האולטימטיבי לערב שכזה, שאף כפית לא תסרב לו:

סופלה שוקולדי בשתי דקות הכנה, עונג גדול, ציפייה דרוכה והתרגשות לקראת החגיגה המתוקה.

 

 

החומרים הדרושים/ אופן ההכנה: (לכמות של 6-8 כוסות אספרסו או תבניות קאפקייק בינוניות)

להמיס 100 גר שוקולד מריר במיקרו

עם קוביית חמאה 25 גר׳ (או מחמאה), כפית סוכר או דבש, כף קקאו,

3 כפות חלב (אפשר חלב שקדים/ סויה/מים וכד׳).

להוסיף 1/2 שקית אבקת אפיה, 1/2 ספל קמח

(לבן, כוסמין ,או שקדים).

לערבב יחד לתערובת חלקה והומוגנית .

(למרקם ודחיסות כמו עיסת הבראוניז).

למזוג לכוסות אספרסו או כוסות נייר עבות קטנות של קאפקייקס.
לשתול פנימה קוביית שוקולד לבן, חלב, מריר…

לפזר למעלה מעט קפה גרגרים

להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות ל-7 דקות (לא יותר) עד שתפח ולמעלה המגע רטוב, אך יציב

בזהירות… חם, רותח אש ומושלם
**שימו לב שרשומות חלופות במתכון על מנת להכינו לטבעונים או כמתכון רגיל. כל אחד מוזמן להכין לפי טעמו. 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (12)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות