סופלה שוקולד טבעוני ממכר

25-03-2024 | מילכה דיין

חורף ירושלמי טיפוסי וקרררר. הגשם לא מפסיק לרגע, מפלס לו את דרכו על שמשת החלון ויוצר נחלים, כרצונו. הרוח מטלטלת בכוח את הדגל שבמרפסת ומאיימת לקרוע, או לתלוש אותו ממקומו. הפרחים באדניות, הרכינו ראש בהכנעה, או אולי בהישרדות או בהסתגלות לאיתני הטבע.

מכינים קפה שחור חזק ומהביל, שריחו מחלחל מהמטבח לסלון. בו בזמן מכינה את הקינוח האולטימטיבי לערב שכזה, שאף כפית לא תסרב לו:

סופלה שוקולדי בשתי דקות הכנה, עונג גדול, ציפייה דרוכה והתרגשות לקראת החגיגה המתוקה.

 

 

החומרים הדרושים/ אופן ההכנה: (לכמות של 6-8 כוסות אספרסו או תבניות קאפקייק בינוניות)

להמיס 100 גר שוקולד מריר במיקרו

עם קוביית חמאה 25 גר׳ (או מחמאה), כפית סוכר או דבש, כף קקאו,

3 כפות חלב (אפשר חלב שקדים/ סויה/מים וכד׳).

להוסיף 1/2 שקית אבקת אפיה, 1/2 ספל קמח

(לבן, כוסמין ,או שקדים).

לערבב יחד לתערובת חלקה והומוגנית .

(למרקם ודחיסות כמו עיסת הבראוניז).

למזוג לכוסות אספרסו או כוסות נייר עבות קטנות של קאפקייקס.
לשתול פנימה קוביית שוקולד לבן, חלב, מריר…

לפזר למעלה מעט קפה גרגרים

להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות ל-7 דקות (לא יותר) עד שתפח ולמעלה המגע רטוב, אך יציב

בזהירות… חם, רותח אש ומושלם
**שימו לב שרשומות חלופות במתכון על מנת להכינו לטבעונים או כמתכון רגיל. כל אחד מוזמן להכין לפי טעמו. 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (12)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות