סלט כרוב אסייאתי

14-02-2024 | ניצן פוגל

מתכון לסלט כרוב בסגנון אסיאתי שמקפיץ כל ארוחה ולא רק בארוחת מוקפצים. אחד המתכונים ששולפים מהשרוול. מתכון שהולך נפלא לצד כל מנה והוא גם בין הסלטים הבודדים שלא חייבים לזרוק בתום הארוחה, כי הוא יכול להמשיך לשבת עוד קצת במקרר.

המצרכים (4 מנות):

  • ראש כרוב קטן או בינוני
  • 2 כפות שומשום
  • 50 גרם צנוברים (תחליף זול יותר – גרעיני חמנייה קלופים)
  • 1/4 כוס סויה
  • 2.5 כפות חומץ (עדיף חומץ אורז, אבל כל חומץ אחר יעבוד)
  • 2 כפות שמן שומשום (למי שיש, לא חובה)
  • 2.5 כפות סוכר (אפשר גם חום)

אופן ההכנה:

קולים על מחבת יבשה את השומשום והצנוברים 3-4 דקות, עד שהם משחימים מעט. מניחים בצד.

פורסים דק את הכרוב (ניתן במנדולינה למי שיש בבית ליצירת חיתוך אחיד).

לוקחים מחבת קטנה בתוכה שמים את הסוכר, את הסויה ואת החומץ (ושמן השומשום למי שיש) ומביאים לרתיחה עד שגרגרי הסוכר נמסים (בזהירות לא לקרמל את הסוכר), מוסיפים לקערה את הכרוב הפרוס, מעל שופכים את הרוטב ישירות מהמחבת ומערבבים. את השומשום והצנוברים הקלויים מוסיפים רק לפני ההגשה, כדי שישמור על פריכות.

מערבבים היטב ומגישים. בהצלחה ובתאבון.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט כרוב אסייאתי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.