סלט פסטה קר

09-03-2024 | מילכה דיין

מי לא אוהב פסטה? מאז ומתמיד הקסימה אותי מלאכת עשיית הפסטה הידנית. יש קסם בכדור הבצק, לכאורה, הסתמי הזה, שבין רגע הופך ולובש צורה לרצועות, ריבועים, כיסונים בעוביים שונים, מחליק באלגנטיות לאמבט מים רותחים ( עם קצף) ויוצא חלק ונימוח ומוכן להתהדר ולהתעטף בכל רוטב, שיעטוף וילטף אותו, עד שיהיה מוכן וראוי לביס המושלם. נכון, מרתק, מסקרן וטעים הרבה יותר מפסטה קנויה, שיושבת על המדף ומחכה לגאולה.

בינתיים, עד שאוציא את מכונת הפסטה מהארון ואפנק את המשפחה, אפשר ונחמד ביום חם, כשאין חשק, סבלנות או רעיון מה לבשל, להכין סלט פסטה קר: עם או בלי בצל, עם או בלי חרדל, זיתים ירוקים, שחורים, טונה? נתחי סלמון מעושן או שלא…

איך שמתאים! בטוח יצא טעים!

מצרכים:

1 חבילת פסטה סלילית ( ברגים) מגוונת

כף שמן זית

2 קורט מלח

לבשל לפי ההנחיות שעל הקופסא/שקית

(*לסלט, הפסטה צריכה להיות מבושלת טיפה יותר מאל-דנטה, ז״א מבושלת, אבל לא מתפרקת, כדי שתוכל לספוג באהבה את הרוטב).

…….

לסלט:

1 קופסת זיתי קלמטה

2 קופסאות לבבות דקל פרוסים

כפית שטוחה חרדל

עלי בזיליקום/ בצל ירוק קצוצים או קרועים

בצל חתוך דק דק לפרוסות( לא חובה)

3 שיני שום קצוצות דק( לא חובה)

מלח, פלפל שחור

כף שמן זית

ניתן להוסיף 1 קופסת טונה או נתחי סלמון מעושן.

-לערבב הכל יחד,עדיף לפחות שעה לפני ההגשה.

ב ת א ב ו ן😀

__________

לעוד מתכונים ומעבר לאתר של מילכה דיין לחצו כאן

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, סלטים, צמחוני,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט פסטה קר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.