סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

21-07-2024 | מילכה דיין

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם!

טעים בטירוף,משתלב עם סלטים, מנות עיקריות ובקינוחים.

לדעתי, אלמלא העובדה שמנגו אינו גידול ים תיכוני, הייתי מוכנה להשבע, שזה הפרי ,שחווה אמנו, פתתה את אדם בגן עדן!

ו… תחשבו על זה!

החומרים הדרושים לסלט:

עלי בייבי

סלק אדום חי חתוך דק דק במעבד המזון

או

סלק אדום מבושל חתוך כרצונכם לפרוסות או קוביות (כן, אפשר משקית הוואקום).

מנגו בשל ועסיסי, אבל לא רך.

1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות מאוד.

(לא חובה)

קומץ חמוציות.

קומץ אגוזים: פקאן, קשיו, מלך…

קומץ גפרורי שקדים, קלויים מעט במחבת.

 

החומרים לרוטב ויניגרט:

1/2 כוס שמן זית

1 כפית חרדל

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כפית חומץ הדרים

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית דבש

( הערה: המנגו והאגוזים להניח מעל, ליופי, ורק לאחר שמוסיפים את הרוטב, מערבלים בעדינות)

-להכניס את כל המרכיבים לצנצנת שקופה או לשייקר ולשקשק.

-לשפוך על הסלט, כשמתיישבים לשולחן ולא לפני, כדי שהסלט ישאר טרי והעלים לא יכמשו.

לפזר את קוביות המנגו והאגוזים.

בתאבון! תהנו😋

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.