ספינג’ מרוקאי קלאסי

22-12-2024 | ניצן פוגל

 

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה – כולל שתי התפחות לבצק וציפוי מסוכר, עם תוצאה ששווה כל דקה של המתנה!

המצרכים:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 170 גרם סוכר
  • 800-850 מ”ל מים חמימים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • חצי קילוגרם סוכר לציפוי
  • שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה:

בצק לספינג‘: יש ללוש במרץ את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד שהבצק מרגיש אלסטי. הבצק דביק, הוא צריך להיות כזה. אם תוסיפו עוד ועוד קמח, הספינג’ לא יהיה אוורירי. יש לכסות בניילון ולהתפיח כחצי שעה. לאחר ההתפחה הראשונית יש להוציא את האויר מהבצק בעזרת היד כלפי מטה וללוש כדקה. מכסים שוב בניילון, ומתפיחים חצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעמיים.

לקראת סוף התפיחה מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מקרבים את קערת בצק הספינג’ למחבת, ומכינים בצד קערה עם מים פושרים. טובלים את הידיים במים, נוטלים מעט מבצק הספינג’ באצבעות, יוצרים חור בבצק בעזרת אותן אצבעות ממש, ומשליכים לשמן החם.

מטגנים מצד אחד עד שמזהיב, הופכים, וממשיכים בטיגון עד שגם הצד השני מוזהב. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג. טובלים את הספינג’ בסוכר ומצפים אותו מכל צדדיו. אוכלים מיד.

בהצלחה, בתאבון וחג חנוכה שמח

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות