המצרכים:
- 1 קילוגרם קמח
- 170 גרם סוכר
- 800-850 מ”ל מים חמימים
- 1 כף שטוחה מלח
- 50 גרם שמרים טריים
- חצי קילוגרם סוכר לציפוי
- שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה:
בצק לספינג‘: יש ללוש במרץ את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד שהבצק מרגיש אלסטי. הבצק דביק, הוא צריך להיות כזה. אם תוסיפו עוד ועוד קמח, הספינג’ לא יהיה אוורירי. יש לכסות בניילון ולהתפיח כחצי שעה. לאחר ההתפחה הראשונית יש להוציא את האויר מהבצק בעזרת היד כלפי מטה וללוש כדקה. מכסים שוב בניילון, ומתפיחים חצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעמיים.
לקראת סוף התפיחה מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מקרבים את קערת בצק הספינג’ למחבת, ומכינים בצד קערה עם מים פושרים. טובלים את הידיים במים, נוטלים מעט מבצק הספינג’ באצבעות, יוצרים חור בבצק בעזרת אותן אצבעות ממש, ומשליכים לשמן החם.
מטגנים מצד אחד עד שמזהיב, הופכים, וממשיכים בטיגון עד שגם הצד השני מוזהב. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג. טובלים את הספינג’ בסוכר ומצפים אותו מכל צדדיו. אוכלים מיד.



בהצלחה, בתאבון וחג חנוכה שמח
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
דורית גרנר פימה
27.12.2024
יופי של מתכון. יצאו ספינג’ים מצויינים, אווריריים ובלי לספוג שמן.