עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה ואצבעות קינדר – תיזהרו זה ממכר!

17-08-2024 | ניצן פוגל

המתכון הבא הוא מתכון ממש פשוט, קליל, זמן ההכנה קצר מאוד וכך גם זמן חיסול העוגיות. בצק פריך, נימוח ורך בפנים במלית ממרח נוטלה ואצבעות קינדר, שילוב כל כך טוב יחד שקשה להפסיק לאכול אותן. כמובן שהמתכון של הבצק מתאים גם לגרסה הקלאסית של ממרח התמרים עם שברי האגוזים.

מצרכים (כמות שמספיקה ל- 2 רולדות):

בצק:

100 גרם חמאה רכה
1 ביצה L (או 2 M)
1/2 כוס שמן
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
כף – שתיים סוכר
1.5 שקית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

 

למילוי:

ממרח נוטלה
אצבעות קינדר

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם עם הידיים) מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים בערבול.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד. את סיום הלישה מסיימים עם הידיים ויוצרים כדור מהבצק.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים, לוקחים חצי אחד, מרדדים אותו על נייר אפייה ליצירת מלבן ארוך (ניתן להניח נייר אפייה נוסף מעל הבצק כדי למנוע הידבקות של הבצק למערוך).
על הבצק מורחים את ממרח הנוטלה, מעליו מניחים לאורך הבצק את אצבעות הקינדר ומתחילים לגלגל.
חוזרים על הפעולה גם בבצק השני.

לאחר שיצרנו את ה”נחש” המגולגל, יש לחרוץ חריצים בחלקו העליון של הבצק בעזרת סכין שיקל על החיתוך של העוגיות לאחר האפייה.


יש להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות ל- 25 דקות – שימו לב לשינוי בצבע של הבצק.

בהצלחה ובתאבון!

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט מפנק עם משמשים יבשים וכרובית

את הסלט הזה אני אוהבת להכין כל השנה, אבל בטו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פירות יבשים לטו-בשבט

עוגה ידידותית לסביבה, המקבלת אליה באהבה פירות יבשים, אגוזים, פירות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

נגיסי כרובית פריכים

הכרובית כבר מזמן לא רק תוספת, אלא מנה בפני עצמה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גזר מטריפה

מחפשים מתכון קליל להכנת עוגה במהירות? זה בשבילכם! עוגת גזר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצה במחבת לארוחת ערב

מתכון מושלם לפיצה במחבת, ללא שמרים, ללא התפחה וללא תנור!…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות גבינה מתפצפצות

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות