עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה ואצבעות קינדר – תיזהרו זה ממכר!

17-12-2023 | ניצן פוגל

המתכון הבא הוא מתכון ממש פשוט, קליל, זמן ההכנה קצר מאוד וכך גם זמן חיסול העוגיות. בצק פריך, נימוח ורך בפנים במלית ממרח נוטלה ואצבעות קינדר, שילוב כל כך טוב יחד שקשה להפסיק לאכול אותן. כמובן שהמתכון של הבצק מתאים גם לגרסה הקלאסית של ממרח התמרים עם שברי האגוזים.

מצרכים (כמות שמספיקה ל- 2 רולדות):

בצק:

100 גרם חמאה רכה
1 ביצה L (או 2 M)
1/2 כוס שמן
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
כף – שתיים סוכר
1.5 שקית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

 

למילוי:

ממרח נוטלה
אצבעות קינדר

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם עם הידיים) מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים בערבול.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד. את סיום הלישה מסיימים עם הידיים ויוצרים כדור מהבצק.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים, לוקחים חצי אחד, מרדדים אותו על נייר אפייה ליצירת מלבן ארוך (ניתן להניח נייר אפייה נוסף מעל הבצק כדי למנוע הידבקות של הבצק למערוך).
על הבצק מורחים את ממרח הנוטלה, מעליו מניחים לאורך הבצק את אצבעות הקינדר ומתחילים לגלגל.
חוזרים על הפעולה גם בבצק השני.

לאחר שיצרנו את ה”נחש” המגולגל, יש לחרוץ חריצים בחלקו העליון של הבצק בעזרת סכין שיקל על החיתוך של העוגיות לאחר האפייה.


יש להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות ל- 25 דקות – שימו לב לשינוי בצבע של הבצק.

בהצלחה ובתאבון!

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות