מצרכים (כמות שמספיקה ל- 2 רולדות):
בצק:
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה L (או 2 M)
1/2 כוס שמן
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
כף – שתיים סוכר
1.5 שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
למילוי:
ממרח נוטלה
אצבעות קינדר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם עם הידיים) מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים בערבול.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד. את סיום הלישה מסיימים עם הידיים ויוצרים כדור מהבצק.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים, לוקחים חצי אחד, מרדדים אותו על נייר אפייה ליצירת מלבן ארוך (ניתן להניח נייר אפייה נוסף מעל הבצק כדי למנוע הידבקות של הבצק למערוך).
על הבצק מורחים את ממרח הנוטלה, מעליו מניחים לאורך הבצק את אצבעות הקינדר ומתחילים לגלגל.
חוזרים על הפעולה גם בבצק השני.
לאחר שיצרנו את ה”נחש” המגולגל, יש לחרוץ חריצים בחלקו העליון של הבצק בעזרת סכין שיקל על החיתוך של העוגיות לאחר האפייה.
יש להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות ל- 25 דקות – שימו לב לשינוי בצבע של הבצק.
בהצלחה ובתאבון!
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה