עוגת בצק בריוש עם שקדים וקינמון

08-06-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם לעוגת ביתית מפנקת ועשירה מבצק בריוש במילוי שקדים וקינמון

מצרכים:
U:
200 גרם קמח לבן
1 כפית שמרים
25 גרם סוכר
¼ כוס חלב פושר
1ביצה טרופה
½ כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד
למלית קינמון ושקדים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
½ כוס סוכר חום כהה דחוס (120 גרם)
3 כפות קינמון
100 גרם שקדים גרוסים דק
1 חלמון ביצה
לסירופ:
50 גרם סוכר
40 מ”ל מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15*40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם החמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.
מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,
ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
מלית קינמון ושקדים:
מוסיפים לקערה את החמאה הרכה, הסוכר החום, הקינמון ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת במרקם של ממרח.
הרכבת העוגה:
מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל 40×35 ס״מ. מורחים על פני הבצק את מילית הקינמון והסוכר החום. מפזרים מעל ממרח הקינמון את השקדים הגרוסים בצורה אחידה. לאורך הצד הארוך של עלה הבצק יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל עד לקבלת גליל ארוך.
מעבירים את גליל הבצק למקפיא למשך 10-15 דקות.
מוציאים את גליל הבצק מהמקפיא
בעזרת סכין חדה, חוצים את גליל הבצק לאורכו, וכורכים את חצאי הבצק האחד בשני בצורת בורג,
ומניחים את העוגה בתבנית אפייה אינגליש קייק, המרופדת בנייר אפייה.
מכניסים קערה המכילה מים רותחים לתוך תנור אפייה קר. מעל מניחים את תבנית הבצק. סוגרים את דלת התנור, ונותנים לבצק לתפוח במשך 40 דקות. התפחה.
הכנת הסירופ:
מוסיפים לסיר קטן את המים עם הסוכר, ומחממים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים לחלוטין.
האפייה:
מוציאים מתנור האפייה את התבנית עם גליל הבצק וכן את קערת המים. טורפים את חלמון הביצה ועם מברשת, מושחים על פני הבצק את חלמון הביצה הטרופה.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות. מכניסים את תבנית גליל הבצק לתנור, ואופים במשך 40 דקות בערך או עד קבלת גוון זהוב על פני העוגה. כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר שהוכן מראש.
בתאבון…………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות