עוגת בצק בריוש עם שקדים וקינמון

08-06-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם לעוגת ביתית מפנקת ועשירה מבצק בריוש במילוי שקדים וקינמון

מצרכים:
U:
200 גרם קמח לבן
1 כפית שמרים
25 גרם סוכר
¼ כוס חלב פושר
1ביצה טרופה
½ כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד
למלית קינמון ושקדים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
½ כוס סוכר חום כהה דחוס (120 גרם)
3 כפות קינמון
100 גרם שקדים גרוסים דק
1 חלמון ביצה
לסירופ:
50 גרם סוכר
40 מ”ל מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15*40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם החמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.
מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,
ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
מלית קינמון ושקדים:
מוסיפים לקערה את החמאה הרכה, הסוכר החום, הקינמון ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת במרקם של ממרח.
הרכבת העוגה:
מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל 40×35 ס״מ. מורחים על פני הבצק את מילית הקינמון והסוכר החום. מפזרים מעל ממרח הקינמון את השקדים הגרוסים בצורה אחידה. לאורך הצד הארוך של עלה הבצק יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל עד לקבלת גליל ארוך.
מעבירים את גליל הבצק למקפיא למשך 10-15 דקות.
מוציאים את גליל הבצק מהמקפיא
בעזרת סכין חדה, חוצים את גליל הבצק לאורכו, וכורכים את חצאי הבצק האחד בשני בצורת בורג,
ומניחים את העוגה בתבנית אפייה אינגליש קייק, המרופדת בנייר אפייה.
מכניסים קערה המכילה מים רותחים לתוך תנור אפייה קר. מעל מניחים את תבנית הבצק. סוגרים את דלת התנור, ונותנים לבצק לתפוח במשך 40 דקות. התפחה.
הכנת הסירופ:
מוסיפים לסיר קטן את המים עם הסוכר, ומחממים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים לחלוטין.
האפייה:
מוציאים מתנור האפייה את התבנית עם גליל הבצק וכן את קערת המים. טורפים את חלמון הביצה ועם מברשת, מושחים על פני הבצק את חלמון הביצה הטרופה.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות. מכניסים את תבנית גליל הבצק לתנור, ואופים במשך 40 דקות בערך או עד קבלת גוון זהוב על פני העוגה. כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר שהוכן מראש.
בתאבון…………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות