אופן ההכנה:
קליית אגוזי מלך
מניחים את אגוזי המלך בתבנית, כשהם שלמים. אופים בתנור אפייה במשך 5-10 דקות בטמפרטורה של -200 מעלות. יש להקפיד שהאגוזים לא ישרפו. יש להוציא אותם מהתנור לאחר שמתחילים לחוש בריח אגוזים נעים. גורסים את האגוזים לחתיכות גסות.
יש לכוונן את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות.
מלית גבינת השמנת
מוסיפים לקערה את גבינת הפילדלפיה והסוכר, ומעבדים אותם במשך דקה או שתיים עד שהם מקבלות מרקם אוורירי
מוסיפים לקערה קמח, ביצים בטמפרטורת החדר, ושמנת מתוקה בטמפרטורת החדר, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. (החמאה המומסת תשמש להבריש בצק הפילו).
הכנת בצק הפילו:
להניח את עלי בצק הפילו בין שתי מגבות מטבח לחות, על מנת שלא יתייבשו.
לשמן בשכבת שמן דקה את תחתית ודפנות תבנית האפייה.
להבריש עם מברשת את החמאה על 2 עלי בצק פילו. להניח את העלים על התחתית. שולי העלים יעלו על הדופן של התבנית. לפזר אגוז מלך על חלקו של עלה הבצק הנשען על תחתית התבנית.
על תהליך זה יש לחזור עוד ארבע פעמים.
יוצקים מעל את מלית גבינת השמנת
לאחר ההרכבה קוטמים (בעזרת מספריים)את בצק הפילו מסביב לתבנית האפייה. מכניסים את התבנית לתנור האפייה שחומם לטמפ’ של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45 דקות.
מחלצים את דפנות התבנית, וממשיכים לאפות במשך 25 דקות נוספות.
הכנת הסירופ:
מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מלבד מי הוורדים, עד שהנוזל מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ. מורידים את הסיר מהכיריים., מסלקים את חתיכות קליפת הלימון ומוסיפים לסיר את מי הורדים.
ברגע שעוגת הגבינה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ. בזמן יציקת הסירופ יש לצקת סירופ בעיקר על קצוות בצק הפילו שבדפנות העוגה, אך גם מעט סירופ יכול לעבור גם על חלק הגבינה.
מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה יש לקשט בפיסטוק ועלי ורדים, באם מעוניינים.
פרסם תגובה