עוגת בקלאווה גבינה

17-01-2023 | ירון צחר

עוגה עשירה בטעמים, שילוב מושלם של שכבות בקלאווה פיסטוק פריכות, עם מלית אפויה של עוגת גבינה.

מצרכים:
תבנית 20 ס”מ
למאפה:
1 חבילה של פילו (10 דפים) בטמפ’ החדר
50 גרם חמאה מומסת
150 גרם אגוז מלך צלויים שלמים, ולאחר מכן גורסים אותם
מילית גבינה
2 גבינות שמנת פילדלפיה
120 גרם סוכר מגורען
15 גרם קמח לבן
3 ביצים בטמפ’ חדר
75 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
לסירופ
120 גרם מים
70 גרם סוכר מגורען
50 גרם דבש
מיץ לימון מיץ מחצי לימון סחוט
2-3 חתיכות קליפת לימון באורך 2 ס”מ
קורט קינמון
1 כף מי ורדים טהור

אופן ההכנה:
קליית אגוזי מלך
מניחים את אגוזי המלך בתבנית, כשהם שלמים. אופים בתנור אפייה במשך 5-10 דקות בטמפרטורה של -200 מעלות. יש להקפיד שהאגוזים לא ישרפו. יש להוציא אותם מהתנור לאחר שמתחילים לחוש בריח אגוזים נעים. גורסים את האגוזים לחתיכות גסות.
יש לכוונן את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות.
מלית גבינת השמנת
מוסיפים לקערה את גבינת הפילדלפיה והסוכר, ומעבדים אותם במשך דקה או שתיים עד שהם מקבלות מרקם אוורירי
מוסיפים לקערה קמח, ביצים בטמפרטורת החדר, ושמנת מתוקה בטמפרטורת החדר, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. (החמאה המומסת תשמש להבריש בצק הפילו).
הכנת בצק הפילו:
להניח את עלי בצק הפילו בין שתי מגבות מטבח לחות, על מנת שלא יתייבשו.
לשמן בשכבת שמן דקה את תחתית ודפנות תבנית האפייה.
להבריש עם מברשת את החמאה על 2 עלי בצק פילו. להניח את העלים על התחתית. שולי העלים יעלו על הדופן של התבנית. לפזר אגוז מלך על חלקו של עלה הבצק הנשען על תחתית התבנית.
על תהליך זה יש לחזור עוד ארבע פעמים.
יוצקים מעל את מלית גבינת השמנת
לאחר ההרכבה קוטמים (בעזרת מספריים)את בצק הפילו מסביב לתבנית האפייה. מכניסים את התבנית לתנור האפייה שחומם לטמפ’ של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45 דקות.
מחלצים את דפנות התבנית, וממשיכים לאפות במשך 25 דקות נוספות.
הכנת הסירופ:
מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מלבד מי הוורדים, עד שהנוזל מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ. מורידים את הסיר מהכיריים., מסלקים את חתיכות קליפת הלימון ומוסיפים לסיר את מי הורדים.
ברגע שעוגת הגבינה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ. בזמן יציקת הסירופ יש לצקת סירופ בעיקר על קצוות בצק הפילו שבדפנות העוגה, אך גם מעט סירופ יכול לעבור גם על חלק הגבינה.
מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה יש לקשט בפיסטוק ועלי ורדים, באם מעוניינים.
בתאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות