עוגת בקלאווה גבינה

17-01-2023 | ירון צחר

עוגה עשירה בטעמים, שילוב מושלם של שכבות בקלאווה פיסטוק פריכות, עם מלית אפויה של עוגת גבינה.

מצרכים:
תבנית 20 ס”מ
למאפה:
1 חבילה של פילו (10 דפים) בטמפ’ החדר
50 גרם חמאה מומסת
150 גרם אגוז מלך צלויים שלמים, ולאחר מכן גורסים אותם
מילית גבינה
2 גבינות שמנת פילדלפיה
120 גרם סוכר מגורען
15 גרם קמח לבן
3 ביצים בטמפ’ חדר
75 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
לסירופ
120 גרם מים
70 גרם סוכר מגורען
50 גרם דבש
מיץ לימון מיץ מחצי לימון סחוט
2-3 חתיכות קליפת לימון באורך 2 ס”מ
קורט קינמון
1 כף מי ורדים טהור

אופן ההכנה:
קליית אגוזי מלך
מניחים את אגוזי המלך בתבנית, כשהם שלמים. אופים בתנור אפייה במשך 5-10 דקות בטמפרטורה של -200 מעלות. יש להקפיד שהאגוזים לא ישרפו. יש להוציא אותם מהתנור לאחר שמתחילים לחוש בריח אגוזים נעים. גורסים את האגוזים לחתיכות גסות.
יש לכוונן את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות.
מלית גבינת השמנת
מוסיפים לקערה את גבינת הפילדלפיה והסוכר, ומעבדים אותם במשך דקה או שתיים עד שהם מקבלות מרקם אוורירי
מוסיפים לקערה קמח, ביצים בטמפרטורת החדר, ושמנת מתוקה בטמפרטורת החדר, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. (החמאה המומסת תשמש להבריש בצק הפילו).
הכנת בצק הפילו:
להניח את עלי בצק הפילו בין שתי מגבות מטבח לחות, על מנת שלא יתייבשו.
לשמן בשכבת שמן דקה את תחתית ודפנות תבנית האפייה.
להבריש עם מברשת את החמאה על 2 עלי בצק פילו. להניח את העלים על התחתית. שולי העלים יעלו על הדופן של התבנית. לפזר אגוז מלך על חלקו של עלה הבצק הנשען על תחתית התבנית.
על תהליך זה יש לחזור עוד ארבע פעמים.
יוצקים מעל את מלית גבינת השמנת
לאחר ההרכבה קוטמים (בעזרת מספריים)את בצק הפילו מסביב לתבנית האפייה. מכניסים את התבנית לתנור האפייה שחומם לטמפ’ של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45 דקות.
מחלצים את דפנות התבנית, וממשיכים לאפות במשך 25 דקות נוספות.
הכנת הסירופ:
מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מלבד מי הוורדים, עד שהנוזל מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ. מורידים את הסיר מהכיריים., מסלקים את חתיכות קליפת הלימון ומוסיפים לסיר את מי הורדים.
ברגע שעוגת הגבינה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ. בזמן יציקת הסירופ יש לצקת סירופ בעיקר על קצוות בצק הפילו שבדפנות העוגה, אך גם מעט סירופ יכול לעבור גם על חלק הגבינה.
מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה יש לקשט בפיסטוק ועלי ורדים, באם מעוניינים.
בתאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פיצה ירוקה וגבינת עיזים

לפעמים, כשמתחשק מאפה טעים וסלט ירקות לארוחת ערב ספונטנית ופיצה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמניות כוסמין קטנות

במסגרת טרנד הכוסמין שנכנס ומתקדם היטב בין המאפים וביחוד הלחמים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קיש פטריות וקוטג׳ (בצק פריך)

קיש קליל, שהותאם בגרסת הבצק הפריך לקיש הנוסטלגי של יעל,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פוקצ׳ות…יאמממי

לפעמים ,במיוחד בימים החמים, או הממש ממש קרים מתחשק משהו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט שורשים אדום

אחד הסלטים החביבים עליי ועל משפחתי: סלט יפהפה בצבעיו: גזר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה אפויה ולוטוס

עוגת הגבינה האפויה, המסורתית אצלנו, הפעם, לבקשת הילדים, בציפוי הלוטוס.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות בריאות טבעוניות כיפיות (ללא גלוטן, ביצים וסוכר)

״נגמרו כל העוגיות הטעימות, עם ה״ שלופציקים״? הוא תהה ומבט…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות