עוגת בקלאווה גבינה

17-01-2023 | ירון צחר

עוגה עשירה בטעמים, שילוב מושלם של שכבות בקלאווה פיסטוק פריכות, עם מלית אפויה של עוגת גבינה.

מצרכים:
תבנית 20 ס”מ
למאפה:
1 חבילה של פילו (10 דפים) בטמפ’ החדר
50 גרם חמאה מומסת
150 גרם אגוז מלך צלויים שלמים, ולאחר מכן גורסים אותם
מילית גבינה
2 גבינות שמנת פילדלפיה
120 גרם סוכר מגורען
15 גרם קמח לבן
3 ביצים בטמפ’ חדר
75 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
לסירופ
120 גרם מים
70 גרם סוכר מגורען
50 גרם דבש
מיץ לימון מיץ מחצי לימון סחוט
2-3 חתיכות קליפת לימון באורך 2 ס”מ
קורט קינמון
1 כף מי ורדים טהור

אופן ההכנה:
קליית אגוזי מלך
מניחים את אגוזי המלך בתבנית, כשהם שלמים. אופים בתנור אפייה במשך 5-10 דקות בטמפרטורה של -200 מעלות. יש להקפיד שהאגוזים לא ישרפו. יש להוציא אותם מהתנור לאחר שמתחילים לחוש בריח אגוזים נעים. גורסים את האגוזים לחתיכות גסות.
יש לכוונן את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות.
מלית גבינת השמנת
מוסיפים לקערה את גבינת הפילדלפיה והסוכר, ומעבדים אותם במשך דקה או שתיים עד שהם מקבלות מרקם אוורירי
מוסיפים לקערה קמח, ביצים בטמפרטורת החדר, ושמנת מתוקה בטמפרטורת החדר, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. (החמאה המומסת תשמש להבריש בצק הפילו).
הכנת בצק הפילו:
להניח את עלי בצק הפילו בין שתי מגבות מטבח לחות, על מנת שלא יתייבשו.
לשמן בשכבת שמן דקה את תחתית ודפנות תבנית האפייה.
להבריש עם מברשת את החמאה על 2 עלי בצק פילו. להניח את העלים על התחתית. שולי העלים יעלו על הדופן של התבנית. לפזר אגוז מלך על חלקו של עלה הבצק הנשען על תחתית התבנית.
על תהליך זה יש לחזור עוד ארבע פעמים.
יוצקים מעל את מלית גבינת השמנת
לאחר ההרכבה קוטמים (בעזרת מספריים)את בצק הפילו מסביב לתבנית האפייה. מכניסים את התבנית לתנור האפייה שחומם לטמפ’ של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45 דקות.
מחלצים את דפנות התבנית, וממשיכים לאפות במשך 25 דקות נוספות.
הכנת הסירופ:
מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מלבד מי הוורדים, עד שהנוזל מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ. מורידים את הסיר מהכיריים., מסלקים את חתיכות קליפת הלימון ומוסיפים לסיר את מי הורדים.
ברגע שעוגת הגבינה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ. בזמן יציקת הסירופ יש לצקת סירופ בעיקר על קצוות בצק הפילו שבדפנות העוגה, אך גם מעט סירופ יכול לעבור גם על חלק הגבינה.
מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה יש לקשט בפיסטוק ועלי ורדים, באם מעוניינים.
בתאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות