עוגת בקלאווה גבינה

17-01-2023 | ירון צחר

עוגה עשירה בטעמים, שילוב מושלם של שכבות בקלאווה פיסטוק פריכות, עם מלית אפויה של עוגת גבינה.

מצרכים:
תבנית 20 ס”מ
למאפה:
1 חבילה של פילו (10 דפים) בטמפ’ החדר
50 גרם חמאה מומסת
150 גרם אגוז מלך צלויים שלמים, ולאחר מכן גורסים אותם
מילית גבינה
2 גבינות שמנת פילדלפיה
120 גרם סוכר מגורען
15 גרם קמח לבן
3 ביצים בטמפ’ חדר
75 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
לסירופ
120 גרם מים
70 גרם סוכר מגורען
50 גרם דבש
מיץ לימון מיץ מחצי לימון סחוט
2-3 חתיכות קליפת לימון באורך 2 ס”מ
קורט קינמון
1 כף מי ורדים טהור

אופן ההכנה:
קליית אגוזי מלך
מניחים את אגוזי המלך בתבנית, כשהם שלמים. אופים בתנור אפייה במשך 5-10 דקות בטמפרטורה של -200 מעלות. יש להקפיד שהאגוזים לא ישרפו. יש להוציא אותם מהתנור לאחר שמתחילים לחוש בריח אגוזים נעים. גורסים את האגוזים לחתיכות גסות.
יש לכוונן את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות.
מלית גבינת השמנת
מוסיפים לקערה את גבינת הפילדלפיה והסוכר, ומעבדים אותם במשך דקה או שתיים עד שהם מקבלות מרקם אוורירי
מוסיפים לקערה קמח, ביצים בטמפרטורת החדר, ושמנת מתוקה בטמפרטורת החדר, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. (החמאה המומסת תשמש להבריש בצק הפילו).
הכנת בצק הפילו:
להניח את עלי בצק הפילו בין שתי מגבות מטבח לחות, על מנת שלא יתייבשו.
לשמן בשכבת שמן דקה את תחתית ודפנות תבנית האפייה.
להבריש עם מברשת את החמאה על 2 עלי בצק פילו. להניח את העלים על התחתית. שולי העלים יעלו על הדופן של התבנית. לפזר אגוז מלך על חלקו של עלה הבצק הנשען על תחתית התבנית.
על תהליך זה יש לחזור עוד ארבע פעמים.
יוצקים מעל את מלית גבינת השמנת
לאחר ההרכבה קוטמים (בעזרת מספריים)את בצק הפילו מסביב לתבנית האפייה. מכניסים את התבנית לתנור האפייה שחומם לטמפ’ של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45 דקות.
מחלצים את דפנות התבנית, וממשיכים לאפות במשך 25 דקות נוספות.
הכנת הסירופ:
מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מלבד מי הוורדים, עד שהנוזל מסמיך ומתקבל מרקם של סירופ. מורידים את הסיר מהכיריים., מסלקים את חתיכות קליפת הלימון ומוסיפים לסיר את מי הורדים.
ברגע שעוגת הגבינה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ. בזמן יציקת הסירופ יש לצקת סירופ בעיקר על קצוות בצק הפילו שבדפנות העוגה, אך גם מעט סירופ יכול לעבור גם על חלק הגבינה.
מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה יש לקשט בפיסטוק ועלי ורדים, באם מעוניינים.
בתאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות