מצרכים:
לתחתית:
125 גרם חמאה
50 גרם קמח תופח
2 כפות קקאו
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
הכנת מילית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוסות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות חלב
1 כפית תמצית ווניל
1 שקית אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים
8 עוגיות אוריאו קצוצים דק
לקצפת
1 כוס שמנת קרה
1 כף סוכר
1 כפית תמצית ווניל
לקישוט:
7 עוגיות אוריאו
פתיתי שוקולד מריר
50 גרם שוקולד מגורר
מעט שוקולד מקופלת לבן וגרוס
אופן ההכנה:
לתחתית:
מוסיפים את מצרכי העוגה לקערה גדולה ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
הכנת המילית:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג, החלב ותמצית הוניל, ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם מעט סמיך, אך לא יציב כמו קצפת. מוסיפים לקערה את הגבינות, וממשיכים לערבל עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את עוגיות האוראו המרוסקים ומערבבים, עד שהם נטמעים בבלילת הגבינה. מוסיפים את אבקת הג'לטין לקערית. מוסיפים 2 כפות מים. מערבבים היטב ומניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהגרגירים סופגים את המים. מכניסים את הקערית למיקרו, ומחממים במשך כ- 20 שניות. יוצקים את הג'לטין לתוך מילית הגבינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל לתחתית, ומכניסים את התבנית למקרר למשך הלילה, עד שהמילית מתייצבת.
לשושנות הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, תמצית הווניל, אינסטנט פודינג, והחלב, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הקרם לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה ויוצרים שושני קרם סביב פאת פני העוגה.
לקישוט:
מפזרים מעל השושנים פתיתי שוקולד מריר. מניחים עוגיית אוריאו בין 2 שושני קרם. מפזרים במרכז העוגה את השוקולד המגורר ופתיתי שוקולד מקופלת לבן וגרוס גס.
משאירים במקרר עד להגשת העוגה.
בתיאבון…
פרסם תגובה