עוגת גבינה אוראו

10-08-2023 | ירון צחר

מתכון עוגת אוראו מעוגיות אוראו קראנצ’יות בשילוב שוקולד חלב ולבן!! שילוב היסטרי שתמיד כיף לאכול!

מצרכים:
לתחתית:
125 גרם חמאה
50 גרם קמח תופח
2 כפות קקאו
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב

הכנת מילית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוסות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות חלב
1 כפית תמצית ווניל
1 שקית אבקת ג’לטין
1/4 כוס מים
8 עוגיות אוריאו קצוצים דק

לקצפת
1 כוס שמנת קרה
1 כף סוכר
1 כפית תמצית ווניל

לקישוט:
7 עוגיות אוריאו
פתיתי שוקולד מריר
50 גרם שוקולד מגורר
מעט שוקולד מקופלת לבן וגרוס

אופן ההכנה:
לתחתית:
מוסיפים את מצרכי העוגה לקערה גדולה ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

הכנת המילית:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג, החלב ותמצית הוניל, ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם מעט סמיך, אך לא יציב כמו קצפת. מוסיפים לקערה את הגבינות, וממשיכים לערבל עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את עוגיות האוראו המרוסקים ומערבבים, עד שהם נטמעים בבלילת הגבינה. מוסיפים את אבקת הג’לטין לקערית. מוסיפים 2 כפות מים. מערבבים היטב ומניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהגרגירים סופגים את המים. מכניסים את הקערית למיקרו, ומחממים במשך כ- 20 שניות. יוצקים את הג’לטין לתוך מילית הגבינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל לתחתית, ומכניסים את התבנית למקרר למשך הלילה, עד שהמילית מתייצבת.

לשושנות הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, תמצית הווניל, אינסטנט פודינג, והחלב, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הקרם לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה ויוצרים שושני קרם סביב פאת פני העוגה.
לקישוט:
מפזרים מעל השושנים פתיתי שוקולד מריר. מניחים עוגיית אוריאו בין 2 שושני קרם. מפזרים במרכז העוגה את השוקולד המגורר ופתיתי שוקולד מקופלת לבן וגרוס גס.
משאירים במקרר עד להגשת העוגה.

בתיאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות