עוגת גבינה אפויה וקרמית ללא גלוטן וסוכר

03-04-2024 | ירון צחר

בימי הקיץ החמים, אין כמו עוגת גבינה ליד הקפה במיוחד שאפשר לאכול אותה ללא רגשות אשם.

מצרכים:

למילית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה5%
1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 גביע שמנת חמוצה9%
5 חלמונים
3 כפות קורנפלור
80 אינסטנט פודינג וניל
5 חלבונים
¾ כוס דבש
גרידת לימון

ציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
1 כף דבש

לקישוט:
סוכריות שוקולד קליק
דובדבנים

אופן ההכנה:
עוגת הגבינה:
להוסיף לקערה את הגבינות, השמנת חמוצה, החלמונים, דבש, אינסטנט פודינג, קורנפלור וגרידת הלימון, ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את החלבונים וכף דבש אחת לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף מעט יציב. להוסיף ב- 3 מנות את קצף החלבונים לבלילת הגבינות ולקפל, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לצקת את בלילת הגבינה לתבנית בקוטר 24 ס"מ שדפנות ותחתית התבנית מרופדים בנייר אפייה.
להניח בתחתית תנור האפייה שחומם מראש בטמפ' של 160 מעלות תבנית שמולאה במים חמים המגיעים עד 1/3 מגובה דפנותיה.
להכניס את תבנית העוגה לתנור אפייה, ולאפות במשך כ- 55 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט גרגירים לחים

לכבות את התנור, ולהשאיר את העוגה בתנור במשך חצי שעה עם דלת סגורה. להוציא את העוגה מהתנור, ולהניח לה להצטנן לטמפ' החדר. להכניס את התנור למקרר למשך הלילה.

הכנת הציפוי:
להוסיף לקערת מיקסר מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ודבש ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
למרוח את פני ודפנות העוגה בשכבת קרם וניל.

קישוט:
לפזר על פני העוגה סוכריות שוקולד קליק ודובדבנים.

לאחסן את העוגה במקרר עד להגשתה.

בתאבון.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אפויה וקרמית ללא גלוטן וסוכר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.