עוגת גבינה אפויה וקרמית ללא גלוטן וסוכר

03-04-2024 | ירון צחר

בימי הקיץ החמים, אין כמו עוגת גבינה ליד הקפה במיוחד שאפשר לאכול אותה ללא רגשות אשם.

מצרכים:

למילית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה5%
1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 גביע שמנת חמוצה9%
5 חלמונים
3 כפות קורנפלור
80 אינסטנט פודינג וניל
5 חלבונים
¾ כוס דבש
גרידת לימון

ציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
1 כף דבש

לקישוט:
סוכריות שוקולד קליק
דובדבנים

אופן ההכנה:
עוגת הגבינה:
להוסיף לקערה את הגבינות, השמנת חמוצה, החלמונים, דבש, אינסטנט פודינג, קורנפלור וגרידת הלימון, ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את החלבונים וכף דבש אחת לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף מעט יציב. להוסיף ב- 3 מנות את קצף החלבונים לבלילת הגבינות ולקפל, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לצקת את בלילת הגבינה לתבנית בקוטר 24 ס”מ שדפנות ותחתית התבנית מרופדים בנייר אפייה.
להניח בתחתית תנור האפייה שחומם מראש בטמפ’ של 160 מעלות תבנית שמולאה במים חמים המגיעים עד 1/3 מגובה דפנותיה.
להכניס את תבנית העוגה לתנור אפייה, ולאפות במשך כ- 55 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט גרגירים לחים

לכבות את התנור, ולהשאיר את העוגה בתנור במשך חצי שעה עם דלת סגורה. להוציא את העוגה מהתנור, ולהניח לה להצטנן לטמפ’ החדר. להכניס את התנור למקרר למשך הלילה.

הכנת הציפוי:
להוסיף לקערת מיקסר מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ודבש ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
למרוח את פני ודפנות העוגה בשכבת קרם וניל.

קישוט:
לפזר על פני העוגה סוכריות שוקולד קליק ודובדבנים.

לאחסן את העוגה במקרר עד להגשתה.

בתאבון.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות