עוגת גבינה אפויה וקרמית ללא גלוטן וסוכר

03-08-2023 | ירון צחר

בימי הקיץ החמים, אין כמו עוגת גבינה ליד הקפה במיוחד שאפשר לאכול אותה ללא רגשות אשם.

מצרכים:

למילית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה5%
1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 גביע שמנת חמוצה9%
5 חלמונים
3 כפות קורנפלור
80 אינסטנט פודינג וניל
5 חלבונים
¾ כוס דבש
גרידת לימון

ציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
1 כף דבש

לקישוט:
סוכריות שוקולד קליק
דובדבנים

אופן ההכנה:
עוגת הגבינה:
להוסיף לקערה את הגבינות, השמנת חמוצה, החלמונים, דבש, אינסטנט פודינג, קורנפלור וגרידת הלימון, ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את החלבונים וכף דבש אחת לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף מעט יציב. להוסיף ב- 3 מנות את קצף החלבונים לבלילת הגבינות ולקפל, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לצקת את בלילת הגבינה לתבנית בקוטר 24 ס”מ שדפנות ותחתית התבנית מרופדים בנייר אפייה.
להניח בתחתית תנור האפייה שחומם מראש בטמפ’ של 160 מעלות תבנית שמולאה במים חמים המגיעים עד 1/3 מגובה דפנותיה.
להכניס את תבנית העוגה לתנור אפייה, ולאפות במשך כ- 55 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט גרגירים לחים

לכבות את התנור, ולהשאיר את העוגה בתנור במשך חצי שעה עם דלת סגורה. להוציא את העוגה מהתנור, ולהניח לה להצטנן לטמפ’ החדר. להכניס את התנור למקרר למשך הלילה.

הכנת הציפוי:
להוסיף לקערת מיקסר מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ודבש ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
למרוח את פני ודפנות העוגה בשכבת קרם וניל.

קישוט:
לפזר על פני העוגה סוכריות שוקולד קליק ודובדבנים.

לאחסן את העוגה במקרר עד להגשתה.

בתאבון.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות