מצרכים:
למילית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה5%
1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 גביע שמנת חמוצה9%
5 חלמונים
3 כפות קורנפלור
80 אינסטנט פודינג וניל
5 חלבונים
¾ כוס דבש
גרידת לימון
ציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
1 כף דבש
לקישוט:
סוכריות שוקולד קליק
דובדבנים
אופן ההכנה:
עוגת הגבינה:
להוסיף לקערה את הגבינות, השמנת חמוצה, החלמונים, דבש, אינסטנט פודינג, קורנפלור וגרידת הלימון, ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את החלבונים וכף דבש אחת לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף מעט יציב. להוסיף ב- 3 מנות את קצף החלבונים לבלילת הגבינות ולקפל, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לצקת את בלילת הגבינה לתבנית בקוטר 24 ס”מ שדפנות ותחתית התבנית מרופדים בנייר אפייה.
להניח בתחתית תנור האפייה שחומם מראש בטמפ’ של 160 מעלות תבנית שמולאה במים חמים המגיעים עד 1/3 מגובה דפנותיה.
להכניס את תבנית העוגה לתנור אפייה, ולאפות במשך כ- 55 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט גרגירים לחים
לכבות את התנור, ולהשאיר את העוגה בתנור במשך חצי שעה עם דלת סגורה. להוציא את העוגה מהתנור, ולהניח לה להצטנן לטמפ’ החדר. להכניס את התנור למקרר למשך הלילה.
הכנת הציפוי:
להוסיף לקערת מיקסר מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ודבש ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
למרוח את פני ודפנות העוגה בשכבת קרם וניל.
קישוט:
לפזר על פני העוגה סוכריות שוקולד קליק ודובדבנים.
לאחסן את העוגה במקרר עד להגשתה.
בתאבון.
דניה שפירא
03.08.2023
הגזמתם! אין סוכר, אך טונות של שומן!