עוגת גבינה ושוקולד מטריפה

19-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת גבינה עשירה, טעימה, מפנקת ונמסה בפה שפשוט חובה לנסות!

המצרכים:
לקלתית:
150 גרם פתי בר טחון
75 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
למילית הגבינה:
2 גביעי גבינת שמנת, בטמפ’ החדר
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל טהורה
3 ביצים גדולות + 2 חלמונים בטמפרטורת החדר
3 כפות קורנפלור/ קמח
1/2 מיכל שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
½ מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
קישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
3 קונוסים מוופל (לא חובה)
פתיתי שוקולד לבנים וחומים.
אופן ההכנה:
לקלתית:
מוסיפים לקערה את הפתי בר הטחון הסוכר והחמאה המומסת. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בשכבת חמאה דקה. מוסיפים את תערובת הפתי בר לתבנית ומפזרים מעל התחתית בשכבה אחידה. מהדקים את תערובת הפתי בר לתחתית.
למילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את גבינות והשמנת החמוצה, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מוסיפים לקערה סוכר ווניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקערה את הביצים והחלמונים, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לקערה את הקורנפלור או הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים, מערבבים עד שהיא נטמעת בבלילת הגבינה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל הקלתית, ומפזרים אותה באופן שווה.
עוטפים את תחתית התבנית ברדיד אלומיניום.
מניחים את תבנית עוגת הגבינה בתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של 170 מעלות, בתוך תבנית אמבט גדולה ועמוקה, הממולאת במים חמים עד למחצית גובה התבנית.
אופים את העוגה במשך 75 דקות.
לכבות את התנור והניחו לעוגת הגבינה לשהות בתנור במשך 45 דקות עם דלת סגורה.
מוציאים את העוגה מהתנור, בעזרת סכין בעדינות רבה סביב שולי העוגה, ונותנים לה לשבת בתבנית עוד 15 דקות לפני שמכסים אותה מפרידים בעדינות את שולי העוגה מדופן התבנית. מעבירים את התבנית והעוגה למקרר למשך כ-6 שעות לפחות.
גנאש שוקולד מריר:
מוסיפים לקערית את מחצית מיכל השמנת המתוקה שנותר עם השוקולד המריר הגרוס. מכניסים את הקערית למיקרוגל, וממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות.
יוצקים את השוקולד המומס מעל פני העוגה באופן אחיד. מפזרים את החלבה המפוררת מעל השוקולד, בסמוך לפאת העוגה העליונה.
קישוט העוגה:
הכנת הקישוט:
מוסיפים מיכל שמנת מתוקה וסוכר לקערת מיקסר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לשק זילוף. מעטרים את פאת פני העוגה עם שושני קצפת. עם יתרת הקצפת מרפדים את דפנות עוגת הגבינה. מקשטים את פני העוגה עם קונוסים קטנים העשויים מוופל. ופתיתי שוקולד בצבע לבן וחום.
מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות