עוגת גבינה לא אפויה עם עוגיות לוטוס

20-12-2023 | ירון צחר

רוצים להכין עוגה יפה ומרשימה כאילו נלקחה מתוך ויטרינה של קונדיטוריה? המתכון הבא בשבילכם! השילוב של הלוטוס עם עוגת הגבינה זה הדבר הכי טוב שתעשו! העדינות והחמיצות העדינה של הגבינה עם המתיקות של הלוטוס יוצרת ביס מושלם ויפה. תהנו!

מצרכים:

לקלתית:
200 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת
למילית גבינה:
2 גביעי שמנת מתוקה
¾ כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
2 גביעי גבינת שמנת
1 גבינה 5%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
לציפוי וקישוט:
150 גרם שוקולד מריר מומס לציפוי
7 עוגיות לוטוס חצויות +עוגייה שלימה
7 אגוזי מלך

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית:
מוסיפים את העוגיות לקערה וטוחנים את העוגיות במעבד מזו, עד לקבלת מרקם פירורי.
יוצקים את החמאה המומסת על פירורי העוגיות ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את התערובת בתחתית תבנית אפייה שתחתיתה ודפנותיה מצופים בנייר אפייה. מהדקים את תערובת הלוטוס לתחתית התבנית. מכניסים את התבנית למקרר למשך שעה אחת.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות, הסוכר וטורפים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערה מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל, 1 כף סוכר ומערבלים, עד לקבלת מרקם יציב. מפרישים כ- חמישית מהקצפת ומניחים בצד (מיועדת לקישוט)
מקפלים את יתרת הקצפת לתערובת הגבינות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את תערובת הגבינות על הקלתית, בעזרת מרית מיישרים את פני מילית הגבינות, ומכניסים את התבנית למקרר לצינון והתייצבות למשך הלילה או לפחות 5 שעות.
הכנת הציפוי והקישוט:
ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 30 שנית עד לקבלת שוקולד מומס. יוצקים את השוקולד המומס על פני מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר למשך כשעה, עד שציפוי השוקולד יציב.
מוסיפים את הקצפת שהותרנו בצד לתוך שקית זילוף עם צנתר משונן. יוצרים ע"י הזלפת הקצפת שושנים על פני שכבת ציפוי השוקולד.
בין כל שושן מוסיפים עוגיית לוטוס חצויה. במרכז העוגה מניחים עוגיית לוטוס שלימה. על כל שושן קצפת מניחים אגוז מלך.
מכניסים את העוגה למקרר ומצננים אותה להגשה.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה לא אפויה עם עוגיות לוטוס - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.