עוגת גבינה לא אפויה עם עוגיות לוטוס

20-12-2023 | ירון צחר

רוצים להכין עוגה יפה ומרשימה כאילו נלקחה מתוך ויטרינה של קונדיטוריה? המתכון הבא בשבילכם! השילוב של הלוטוס עם עוגת הגבינה זה הדבר הכי טוב שתעשו! העדינות והחמיצות העדינה של הגבינה עם המתיקות של הלוטוס יוצרת ביס מושלם ויפה. תהנו!

מצרכים:

לקלתית:
200 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת
למילית גבינה:
2 גביעי שמנת מתוקה
¾ כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
2 גביעי גבינת שמנת
1 גבינה 5%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
לציפוי וקישוט:
150 גרם שוקולד מריר מומס לציפוי
7 עוגיות לוטוס חצויות +עוגייה שלימה
7 אגוזי מלך

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית:
מוסיפים את העוגיות לקערה וטוחנים את העוגיות במעבד מזו, עד לקבלת מרקם פירורי.
יוצקים את החמאה המומסת על פירורי העוגיות ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את התערובת בתחתית תבנית אפייה שתחתיתה ודפנותיה מצופים בנייר אפייה. מהדקים את תערובת הלוטוס לתחתית התבנית. מכניסים את התבנית למקרר למשך שעה אחת.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות, הסוכר וטורפים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערה מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל, 1 כף סוכר ומערבלים, עד לקבלת מרקם יציב. מפרישים כ- חמישית מהקצפת ומניחים בצד (מיועדת לקישוט)
מקפלים את יתרת הקצפת לתערובת הגבינות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את תערובת הגבינות על הקלתית, בעזרת מרית מיישרים את פני מילית הגבינות, ומכניסים את התבנית למקרר לצינון והתייצבות למשך הלילה או לפחות 5 שעות.
הכנת הציפוי והקישוט:
ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 30 שנית עד לקבלת שוקולד מומס. יוצקים את השוקולד המומס על פני מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר למשך כשעה, עד שציפוי השוקולד יציב.
מוסיפים את הקצפת שהותרנו בצד לתוך שקית זילוף עם צנתר משונן. יוצרים ע"י הזלפת הקצפת שושנים על פני שכבת ציפוי השוקולד.
בין כל שושן מוסיפים עוגיית לוטוס חצויה. במרכז העוגה מניחים עוגיית לוטוס שלימה. על כל שושן קצפת מניחים אגוז מלך.
מכניסים את העוגה למקרר ומצננים אותה להגשה.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה לא אפויה עם עוגיות לוטוס - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.