רוצים להכין עוגה יפה ומרשימה כאילו נלקחה מתוך ויטרינה של קונדיטוריה? המתכון הבא בשבילכם! השילוב של הלוטוס עם עוגת הגבינה זה הדבר הכי טוב שתעשו! העדינות והחמיצות העדינה של הגבינה עם המתיקות של הלוטוס יוצרת ביס מושלם ויפה. תהנו!
מצרכים:
לקלתית:
200 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת
למילית גבינה:
2 גביעי שמנת מתוקה
¾ כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
2 גביעי גבינת שמנת
1 גבינה 5%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
לציפוי וקישוט:
150 גרם שוקולד מריר מומס לציפוי
7 עוגיות לוטוס חצויות +עוגייה שלימה
7 אגוזי מלך
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מוסיפים את העוגיות לקערה וטוחנים את העוגיות במעבד מזו, עד לקבלת מרקם פירורי.
יוצקים את החמאה המומסת על פירורי העוגיות ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את התערובת בתחתית תבנית אפייה שתחתיתה ודפנותיה מצופים בנייר אפייה. מהדקים את תערובת הלוטוס לתחתית התבנית. מכניסים את התבנית למקרר למשך שעה אחת.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות, הסוכר וטורפים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערה מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל, 1 כף סוכר ומערבלים, עד לקבלת מרקם יציב. מפרישים כ- חמישית מהקצפת ומניחים בצד (מיועדת לקישוט)
מקפלים את יתרת הקצפת לתערובת הגבינות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את תערובת הגבינות על הקלתית, בעזרת מרית מיישרים את פני מילית הגבינות, ומכניסים את התבנית למקרר לצינון והתייצבות למשך הלילה או לפחות 5 שעות.
הכנת הציפוי והקישוט:
ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 30 שנית עד לקבלת שוקולד מומס. יוצקים את השוקולד המומס על פני מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר למשך כשעה, עד שציפוי השוקולד יציב.
מוסיפים את הקצפת שהותרנו בצד לתוך שקית זילוף עם צנתר משונן. יוצרים ע”י הזלפת הקצפת שושנים על פני שכבת ציפוי השוקולד.
בין כל שושן מוסיפים עוגיית לוטוס חצויה. במרכז העוגה מניחים עוגיית לוטוס שלימה. על כל שושן קצפת מניחים אגוז מלך.
מכניסים את העוגה למקרר ומצננים אותה להגשה.
בתאבון…
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
נוגה ארצי
22.12.2023
1גבינה 5 % באיזה מישקל ???????
ירון צחר
22.12.2023
1 גביע גבינה – 250 גרם
ירון צחר
24.12.2023
250 גרם = 1 גביע גבינה 5%
שרה אהרונוב
24.12.2023
העוגה טעימה מאד וקלה לעשיה.
תודה