עוגת גבינה לא אפויה עם עוגיות לוטוס

20-12-2023 | ירון צחר

רוצים להכין עוגה יפה ומרשימה כאילו נלקחה מתוך ויטרינה של קונדיטוריה? המתכון הבא בשבילכם! השילוב של הלוטוס עם עוגת הגבינה זה הדבר הכי טוב שתעשו! העדינות והחמיצות העדינה של הגבינה עם המתיקות של הלוטוס יוצרת ביס מושלם ויפה. תהנו!

מצרכים:

לקלתית:
200 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת
למילית גבינה:
2 גביעי שמנת מתוקה
¾ כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
2 גביעי גבינת שמנת
1 גבינה 5%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
לציפוי וקישוט:
150 גרם שוקולד מריר מומס לציפוי
7 עוגיות לוטוס חצויות +עוגייה שלימה
7 אגוזי מלך

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית:
מוסיפים את העוגיות לקערה וטוחנים את העוגיות במעבד מזו, עד לקבלת מרקם פירורי.
יוצקים את החמאה המומסת על פירורי העוגיות ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את התערובת בתחתית תבנית אפייה שתחתיתה ודפנותיה מצופים בנייר אפייה. מהדקים את תערובת הלוטוס לתחתית התבנית. מכניסים את התבנית למקרר למשך שעה אחת.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות, הסוכר וטורפים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערה מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל, 1 כף סוכר ומערבלים, עד לקבלת מרקם יציב. מפרישים כ- חמישית מהקצפת ומניחים בצד (מיועדת לקישוט)
מקפלים את יתרת הקצפת לתערובת הגבינות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את תערובת הגבינות על הקלתית, בעזרת מרית מיישרים את פני מילית הגבינות, ומכניסים את התבנית למקרר לצינון והתייצבות למשך הלילה או לפחות 5 שעות.
הכנת הציפוי והקישוט:
ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 30 שנית עד לקבלת שוקולד מומס. יוצקים את השוקולד המומס על פני מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר למשך כשעה, עד שציפוי השוקולד יציב.
מוסיפים את הקצפת שהותרנו בצד לתוך שקית זילוף עם צנתר משונן. יוצרים ע”י הזלפת הקצפת שושנים על פני שכבת ציפוי השוקולד.
בין כל שושן מוסיפים עוגיית לוטוס חצויה. במרכז העוגה מניחים עוגיית לוטוס שלימה. על כל שושן קצפת מניחים אגוז מלך.
מכניסים את העוגה למקרר ומצננים אותה להגשה.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות