עוגת גבינה לוטוס עם פירורים

25-02-2024 | ירון צחר

לשלב לוטוס עם עוגת גבינה זה הדבר הכי טוב שתעשו! מאז שממרח הלוטוס הומצא, כולם מחפשים עוד ועוד מתכונים שיבליטו את הטעם הקרמלי הנפלא שלו. הנה אחד מהמתכונים הקלים ביותר אך המתגמלים ביותר. העוגה הולכת נפלא עם הקפה של הבוקר או כקינוח שגונב את ההצגה!

מצרכים:

לקלתית:
250 גרם עוגיות לוטוס
75 גרם חמאה מומסת
למילית הגבינה
2 גביעי גבינת שמנת מרוככת
2 גביעי גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר חום 200 גרם
1/4 כוס סוכר מגורען 50 גרם
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס ממרח לוטוס ( 240 גרם)
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר
לקישוט:
1/2 כוס ממרח לוטוס
1/2 כוס עוגיות לוטוס מפוררות

אופן ההכנה:

לקלתית:
מחממים את התנור ל-160 מעלות
מניחים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון ומעבדים לקבלת פירורים עדינים.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הלוטוס.
מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בנייר עטיפה.
מהדקים את תערובת הקלתית על תחתית תבנית בקוטר 24 ס"מ.
אופים את הקלתית בתנור במשך 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לקלתית להצטנן.
למילית הגבינה:
מקציפים את הגבינות במשך 3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים לקערה את הסוכר החום והסוכר המגורען ומקציפים במשך 2 דקות נוספות.
מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה וממרח הלוטוס ומקציפים, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לתערובת את הווניל, המלח ומערבבים.
מוסיפים לתערובת הגבינה את הביצים ומערבבים לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את עוגת הגבינה לתבנית מעל הקלתית האפויה.
מניחים בחלק התחתון של תא האפייה, תבנית המלאה עד ½ הגובה במים חמים.
שלב אחד מעל, מניחים את תבנית האפייה עם בלילת בגבינה.
אופים את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של-160 מעלות במשך 60 עד 70 דקות.
כדי לבדוק אם עוגת הגבינה מוכנה לאפייה, תנו לתבנית תנועות קלות, היא אמורה לנענע מעט במרכזה, אך השוליים צריכים להיראות מיושנים.
לכבות את התנור ולהשאיר בו את עוגת הגבינה למשך שעה אחת.
להוציא את עוגת הגבינה מהתנור, ולהכניס אותה למקרר ל-6 שעות לפחות.
קישוט העוגה:
להמיס את ממרח הלוטוס במיקרוגל למשך של 30 שניות, עד שהיא מקבלת מרקם נוזלי.
לצקת את בלילת הלוטוס על פני עוגת הגבינה.
לפזר פירורי עוגיות לוטוס על פני העוגה. להשאיר את העוגה במקרר עד להגשה.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה לוטוס עם פירורים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.