02-04-2023
| ירון צחר
מתכון לעוגת רכה ועשירה מתאימה לקינוח בחול המועד פסח.
מצרכים:
לקלתית:
150 גרם חמאה
95 גרם סוכר חום
300 גרם שקדים טחונים
1 ביצה
קורט מלח
למילית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת ג’לטין
3 כפות מים
שכבת הציפוי:
150 גרם שוקולד לבן גרוס לקוביות
3 כפות שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר גרוס
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר את החמאה והסוכר. מערבלים עד לקבלת תערובת עם מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את יתר המצרכים, ומערבלים במשך מס’ דקות, עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק מקערה ומניחים על נייר אפיה. יוצרים מהבצק צורת דיסקית. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס”מ, ובעובי של 0.3 מ”מ.מניחים את עלה הבצק במקרר למשך כשעה אחת.
מוציאים את עלה הבצק מהמקרר. מניחים אותו על תבנית בקוטר 20 ס”מ. שדפנותיה ותחתיתה משומנים בשכבת שמן דקה. עם השוליים של הבצק מרפדים את דפנות התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות. אופים במשך כ- 25 דקות, או עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור. מצננים לטמפ’ החדר. מחלצים את הקלתית מדפנות התבנית.
למילית הגבינה:
מוסיפים את הג’לטין והמים לקערית. מערבבים, ומניחים למים להספג באבקת הג’לטין במשך כ- 10 דקות.
בינתיים, מוסיפים לקערה את הגבינות, תמצית הווניל והסוכר ומערבבים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, שתי כפות סוכר, ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם מעט סמיך, אך לא יציב כמו קצפת. מקפלים את הקצפת לקערת הגבינות, וממשיכים לקפל בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מחממים את קערת הג’לטין במיקרוגל במשך כ- 20 שניות. עם כפית מערבבים את נוזל הג’לטין. יוצקים את הג’לטין לתוך מילית הגבינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. יוצקים את מילית הגבינה לקלתית. ומכניסים את הקלתית המכילה את הגבינות למקרר למשך הלילה.
לשכבת ציפוי השוקולד:
מוסיפים לקערה את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה, וממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את השוקולד על פני מילית הגבינה שהתייצבה. מכניסים את התבנית למקרר למשך כחצי שעה. מוציאים את התבנית מהמקרר.
מניחים את שוקולד המריר והשמנת המתוקה בקערית. מכניסים את הקערית למיקרוגל וממיסים את השוקולד בפולסים. מוציאים את הקערית מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומעט סמיך.
מוסיפים את השוקולד המריר המומס לשקית הזלפה עם צנתר בעל חריר עגול ודק. מזליפים על פני שכבת השוקולד הלבן עיגולי שוקולד מריר (מתחילים ליצור עיגולים מהמרכז ויוצאים עד לדפנות הקלתית). לוקחים קיסם ומהמרכז יוצרים פסים לכיוון הדפנות. כך מתקבל המרקם המיוחד. מכניסים את העוגה למקרר למשך כ- 4 שעות לפחות.
לאה גדות
04.04.2023
יישר כוחך, תבורך!!
אתה מוכשר.
ירון צחר
05.04.2023
תודה רבה!