עוגת גבינה משוישת לפסח

02-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת רכה ועשירה מתאימה לקינוח בחול המועד פסח.
מצרכים:
לקלתית:
150 גרם חמאה
95 גרם סוכר חום
300 גרם שקדים טחונים
1 ביצה
קורט מלח
למילית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת ג’לטין
3 כפות מים
שכבת הציפוי:
150 גרם שוקולד לבן גרוס לקוביות
3 כפות שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר גרוס
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר את החמאה והסוכר. מערבלים עד לקבלת תערובת עם מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את יתר המצרכים, ומערבלים במשך מס’ דקות, עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק מקערה ומניחים על נייר אפיה. יוצרים מהבצק צורת דיסקית. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס”מ, ובעובי של 0.3 מ”מ.מניחים את עלה הבצק במקרר למשך כשעה אחת.
מוציאים את עלה הבצק מהמקרר. מניחים אותו על תבנית בקוטר 20 ס”מ. שדפנותיה ותחתיתה משומנים בשכבת שמן דקה. עם השוליים של הבצק מרפדים את דפנות התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות. אופים במשך כ- 25 דקות, או עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור. מצננים לטמפ’ החדר. מחלצים את הקלתית מדפנות התבנית.
למילית הגבינה:
מוסיפים את הג’לטין והמים לקערית. מערבבים, ומניחים למים להספג באבקת הג’לטין במשך כ- 10 דקות.
בינתיים, מוסיפים לקערה את הגבינות, תמצית הווניל והסוכר ומערבבים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, שתי כפות סוכר, ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם מעט סמיך, אך לא יציב כמו קצפת. מקפלים את הקצפת לקערת הגבינות, וממשיכים לקפל בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מחממים את קערת הג’לטין במיקרוגל במשך כ- 20 שניות. עם כפית מערבבים את נוזל הג’לטין. יוצקים את הג’לטין לתוך מילית הגבינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. יוצקים את מילית הגבינה לקלתית. ומכניסים את הקלתית המכילה את הגבינות למקרר למשך הלילה.
לשכבת ציפוי השוקולד:
מוסיפים לקערה את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה, וממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את השוקולד על פני מילית הגבינה שהתייצבה. מכניסים את התבנית למקרר למשך כחצי שעה. מוציאים את התבנית מהמקרר.
מניחים את שוקולד המריר והשמנת המתוקה בקערית. מכניסים את הקערית למיקרוגל וממיסים את השוקולד בפולסים. מוציאים את הקערית מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומעט סמיך.
מוסיפים את השוקולד המריר המומס לשקית הזלפה עם צנתר בעל חריר עגול ודק. מזליפים על פני שכבת השוקולד הלבן עיגולי שוקולד מריר (מתחילים ליצור עיגולים מהמרכז ויוצאים עד לדפנות הקלתית). לוקחים קיסם ומהמרכז יוצרים פסים לכיוון הדפנות. כך מתקבל המרקם המיוחד. מכניסים את העוגה למקרר למשך כ- 4 שעות לפחות.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות