עוגת גבינה קרה ואוכמניות

09-03-2023 | ירון צחר

עוגה מצוינת עם שילוב מנצח של טעמי גבינה ואוכמניות בטעם של פעם.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ:
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה אוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות אפשר
¼1 כפות ג'לטין
¼ כוס מים קרים
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם מסקרפונה
¼1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית בטעם פירות יער – לא חובה
2 מכלי שמנת מתוקה
לשכבת האוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
לקישוט:
חופן
אוכמניות טריות
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מרסקים את עוגיות הבסיקוויטים במעבד מזון. שמים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
הכנת מילית גבינה ואוכמניות:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
במקביל, טוחנים את האוכמניות במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מחית. מניחים את המחית בצד.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והסוכר. מוסיפים את תמצית האוכמניות ומערבבים. מוסיפים לתערובת הגבינות את האוכמניות הטחונות מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות.
הכנת שכבת אוכמניות:
טוחנים את האוכמניות במעבד מזון ידני, עד לקבלת מחית אוכמניות. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון ומחית האוכמניות לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית.
מוסיפים את המים והקורנפלור לקערית ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את תוכן הקערית לסיר ומחממים, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם אוכמניות סמיך. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר. מפזרים את מחית האוכמניות על מילית הגבינה בשכבה אחידה.
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת יציבה. מכניסים את הקצפת לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני מחית האוכמניות בצורת שושנים. מניחים על השושנים דובדבנים מסוכרים. מפזרים מעל העוגה חופן אוכמניות טריות.
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה קרה ואוכמניות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.