עוגת גבינה קרה ותותים

13-01-2025 | ירון צחר

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון לעוגה יפהפייה וקלה להכנה.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ


לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת

למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין
¼ כוס מים קרים

קישוט הדופן:
תותים חצויים

גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס לקוביות
1/3 מיכל שמנת מתוקה

ענני קרם וניל:
2/3 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

לקישוט:
2 תותים חצויים
סוכריות שוקולד – קליק

אופן ההכנה


הכנת הקלתית:

טוחנים לאבקה את עוגיות הפתי בר במעבד מזון. מניחים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
מרפדים את הדופן הפנימית של התבנית בשקף. מצמידים לשקף לאורך דופן התבנית את חצאי התותים.

הכנת מילית גבינה:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות והסוכר ומערבבים.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד להתייצבות מילית הגבינה.

הכנת גנאש השוקולד:
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד המריר הגרוס וכן 1/3 מיכל שמנת מתוקה. מחממים, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה במרקם אחד וסמיך מעט.
מניחים לשוקולד המומס להתקרר מעט. יוצקים את השוקולד על שכבת מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר ומצננים במשך שעה אחת.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים לקערת מיקסר 2/3 מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם וניל יציב. מכניסים את הקרם וניל לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני גנאש השוקולד בצורת שושנים.

קישוט:
מקשטים את העוגה עם חצאי תותים, סוכריות שוקולד – קליק
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

בתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה קרה ותותים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.