מצרכים:
לעוגה:
4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס דבש
1 כוס קפה חזק קר (כוס מים עם 2 כפיות קפה נמס מגורען)
3/4 כוס שמן
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
(2 ורבע כוסות קמח
1 שקיק גרם אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גרם שקדים חצויים
לסירופ דבש:
1/2 כוס דבש
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
ממשיכים להקציף ומוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל מרנג יציב.
בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, דבש, קפה, שמן, קינמון ווניל לתערובת אחידה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החלמונים בזרם דק תוך כדי ערבול, עד שהכל אחיד.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
מפזרים את חצאי השקדים המולבנים על פני הבלילה.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות. אופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.
מוסיפים לסיר קטן את הדבש והמים, ומביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, ומבשלים במשך כ-5-10 דקות נוספות, ועד שהסירופ מצטמצם ומעט ומסמיך. יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה. מחכים כמה דקות לספיגה ומגישים.
בתאבון…
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות >> לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
חוה הלל
15.09.2023
מצויין