עוגת דבש ושקדים אוורירית ומושלמת

13-09-2023 | ירון צחר

איך מכינים עוגת דבש נימוחה ולא יבשה? זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים

מצרכים:
לעוגה:
4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס דבש
1 כוס קפה חזק קר (כוס מים עם 2 כפיות קפה נמס מגורען)
3/4 כוס שמן
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
(2 ורבע כוסות קמח
1 שקיק גרם אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גרם שקדים חצויים

לסירופ דבש:
1/2 כוס דבש
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
ממשיכים להקציף ומוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל מרנג יציב.
בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, דבש, קפה, שמן, קינמון ווניל לתערובת אחידה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החלמונים בזרם דק תוך כדי ערבול, עד שהכל אחיד.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
מפזרים את חצאי השקדים המולבנים על פני הבלילה.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות. אופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.
מוסיפים לסיר קטן את הדבש והמים, ומביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, ומבשלים במשך כ-5-10 דקות נוספות, ועד שהסירופ מצטמצם ומעט ומסמיך. יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה. מחכים כמה דקות לספיגה ומגישים.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות