עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

15-05-2024 | ירון צחר

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת כתר בצק בריוש אווירית במילוי שוקולד, אגוזים וצימוקים שתשגע את כולם.

המצרכים:

לבצק בריוש:

2 כוסות קמח

1 כף שמרים

¼ כוס סוכר

¼ כוס חלב פושר

2 ביצים

½ כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה רכה מאוד

קורט מלח

לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד

למלית:

שוקולד נוטלה

30 גרם אגוזי מלך גרוסים

חופן צימוקים

1 חלמון ביצה להברשת פני העוגה

אופן ההכנה:

מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ' של 120 מעלות במשך שעה וחצי

להכנת הבצק:

לבצק בריוש:

בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.

מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15X40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם מהחמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.

מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,

ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.

להרכבת העוגה:

מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק, לעלה מלבני בגודל 60×20 ס״מ. מורחים על פני מחצית רוחב מלבן הבצק (20 ס"מ) את שוקולד הנוטלה.

מפזרים מעל השוקולד את אגוזי המלך הגרוסים דק והצימוקים. מקפלים את השטח שעליו המילית (מחצית מעלה הבצק) לרולדה. בחצית עלה הבצק הנותר חורצים עם סכין חדה רצועות ברוחב של 2 ס"מ.

כל רצועה מסובבים בעדינות עד שמתקבלת צורת בורג. מלפפים כל רצועה (בעלת צורת בורג) סביב הרולדה. כך מתקבלת רולדת בצק עם מעטה של רצועות בורג. יוצרים מהרולדה צורת כתר.

מעבירים את הכתר לתבנית בקוטר 24 ס"מ, המרופדת בנייר אפייה. מכסים את פני התבנית במגבת לחה ומניחים לעוגה לתפוח במשך שעה אחת.

מברישים את פני העוגה עם חלמון טרוף.

מכניסים את העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב.

מוציאים את העוגה מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפ' החדר.

בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל"פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חרוסת פרסית

זהו מתכון אייקוני של אמא שלי, שלמדה בעיקר עם השנים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות