עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

15-05-2024 | ירון צחר

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת כתר בצק בריוש אווירית במילוי שוקולד, אגוזים וצימוקים שתשגע את כולם.

המצרכים:

לבצק בריוש:

2 כוסות קמח

1 כף שמרים

¼ כוס סוכר

¼ כוס חלב פושר

2 ביצים

½ כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה רכה מאוד

קורט מלח

לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד

למלית:

שוקולד נוטלה

30 גרם אגוזי מלך גרוסים

חופן צימוקים

1 חלמון ביצה להברשת פני העוגה

אופן ההכנה:

מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ’ של 120 מעלות במשך שעה וחצי

להכנת הבצק:

לבצק בריוש:

בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.

מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15X40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם מהחמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.

מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,

ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.

להרכבת העוגה:

מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק, לעלה מלבני בגודל 60×20 ס״מ. מורחים על פני מחצית רוחב מלבן הבצק (20 ס”מ) את שוקולד הנוטלה.

מפזרים מעל השוקולד את אגוזי המלך הגרוסים דק והצימוקים. מקפלים את השטח שעליו המילית (מחצית מעלה הבצק) לרולדה. בחצית עלה הבצק הנותר חורצים עם סכין חדה רצועות ברוחב של 2 ס”מ.

כל רצועה מסובבים בעדינות עד שמתקבלת צורת בורג. מלפפים כל רצועה (בעלת צורת בורג) סביב הרולדה. כך מתקבלת רולדת בצק עם מעטה של רצועות בורג. יוצרים מהרולדה צורת כתר.

מעבירים את הכתר לתבנית בקוטר 24 ס”מ, המרופדת בנייר אפייה. מכסים את פני התבנית במגבת לחה ומניחים לעוגה לתפוח במשך שעה אחת.

מברישים את פני העוגה עם חלמון טרוף.

מכניסים את העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב.

מוציאים את העוגה מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפ’ החדר.

בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות