22-04-2024
| ירון צחר
מתכון לעוגה חגיגית ומפנקת, כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה.
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
לקלתית :
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
¼ כפית מלח
2 ביצים L
1/2 כוס שקדים טחונים
למוס תותים:
3/4 כפית ג'לטין
3 כפיות מים פושרים
200 גרם שוקולד לבן
3 כפות מחית תותים
2 מכלי שמנת מתוקה
1 מיכל גבינת נפוליאון בטעם שמנת טבעי
1 כפית תמצית ווניל
למוס שוקולד לבן:
3/4 כפית ג'לטין
3 כפיות מים פושרים
100 גרם שוקולד לבן
3 כפות חלב
1מיכל שמנת מתוקה
1/2 מכל גבינת נפוליאון בטעם שמנת טבעי
1 כפית תמצית ווניל
לזיגוג:
200 גרם ריבת תותים חלקה
לקישוט:
תותים חצויים
אוכמניות
אופן ההכנה:
הכנת קלתית:
גורסים את השוקולד לקוביות. מוסיפים את החמאה לסיר קטן מחממים על להבה בינונית עד להמסה. מוסיפים את קוביות השוקולד לסיר, ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את בלילת השוקולד לקערה. מוסיפים לקערה את הסוכר ומלח, וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב בין מתמיד. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית שתחתיתה משומנת ומישרים את חלקה העליון. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהבסיס מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מרפדים סביב הדפנות הפנימיים של התבנית עם שקף.
הכנת מוס תותים:
מוסיפים לקערית את הג'לטין והמים ומערבבים עד להמסה. משהים במשך כ-10 דקות, עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד הלבן ומחית התותים וממסים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד.
מכניסים את קערית הג'לטין למיקרוגל ומחממים במשך כ- 12 שניות. מוסיפים את הג'לטין לתערובת השוקולד המומס. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לגבינת השמנת.
מוסיפים 2-3 כפות קצפת לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב. בהמשך, מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
יוצקים את המוס על גבי שכבת הקלתית ומיישרים. מכניסים את התבנית למקפיא למשך כשעה אחת עד להתייצבות.
הכנת מוס שוקולד לבן:
מוסיפים לקערית קטנה את הג'לטין והמים, ומערבבים עד להמסת הג'לטין. משהים במשך כ-10 דקות, עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד הלבן ושלוש כפות חלב, וממיסים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, הד להמסת השוקולד וקבלת מרקם אחיד.
מחממים את קערית הג'לטין במיקרוגל במשך כ- 12 שניות במיקרוגל. יוצקים את הג'לטין לשוקולד המומס, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר שמנת מתוקה ווניל, ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת וגבינת הנפוליון עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים 2-3 כפות קצפת לתוך השוקולד הלבן המומס ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס התותים ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך כשעה.
זיגוג:
מוסיפים את הריבה לקערית ומחממים מעט במיקרוגל עד שהיא מתרככת.
מסננים את הריבה כך שהיא תישאר חלקה לחלוטין.
יוצקים את הריבה המסוננת על גבי העוגה הקפואה ומטים את התבנית כך שריבה תכסה את החלק העליון של העוגה. מכניסים את התבנית למקפיא למשך כ-3 שעות, עד להתייצבות מלאה של העוגה.
מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית.
קישוט:
מעטרים בחצאי תותים ואוכמניות שלמות, ומגישים.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא?
כתבו לנו בתגובה
פרסם תגובה