עוגת מוס תותים ושוקולד לבן כשרה לפסח

22-04-2024 | ירון צחר

מתכון לעוגה חגיגית ומפנקת, כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה.
תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
לקלתית :
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
¼ כפית מלח
2 ביצים L
1/2 כוס שקדים טחונים
למוס תותים:
3/4 כפית ג’לטין
3 כפיות מים פושרים
200 גרם שוקולד לבן
3 כפות מחית תותים
2 מכלי שמנת מתוקה
1 מיכל גבינת נפוליאון בטעם שמנת טבעי
1 כפית תמצית ווניל
למוס שוקולד לבן:
3/4 כפית ג’לטין
3 כפיות מים פושרים
100 גרם שוקולד לבן
3 כפות חלב
1מיכל שמנת מתוקה
1/2 מכל גבינת נפוליאון בטעם שמנת טבעי
1 כפית תמצית ווניל
לזיגוג:
200 גרם ריבת תותים חלקה
לקישוט:
תותים חצויים
אוכמניות
אופן ההכנה:
הכנת קלתית:
גורסים את השוקולד לקוביות. מוסיפים את החמאה לסיר קטן מחממים על להבה בינונית עד להמסה. מוסיפים את קוביות השוקולד לסיר, ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את בלילת השוקולד לקערה. מוסיפים לקערה את הסוכר ומלח, וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב בין מתמיד. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית שתחתיתה משומנת ומישרים את חלקה העליון. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהבסיס מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מרפדים סביב הדפנות הפנימיים של התבנית עם שקף.
הכנת מוס תותים:
מוסיפים לקערית את הג’לטין והמים ומערבבים עד להמסה. משהים במשך כ-10 דקות, עד שהג’לטין סופח את הנוזלים.
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד הלבן ומחית התותים וממסים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד.
מכניסים את קערית הג’לטין למיקרוגל ומחממים במשך כ- 12 שניות. מוסיפים את הג’לטין לתערובת השוקולד המומס. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לגבינת השמנת.
מוסיפים 2-3 כפות קצפת לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב. בהמשך, מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
יוצקים את המוס על גבי שכבת הקלתית ומיישרים. מכניסים את התבנית למקפיא למשך כשעה אחת עד להתייצבות.
הכנת מוס שוקולד לבן:
מוסיפים לקערית קטנה את הג’לטין והמים, ומערבבים עד להמסת הג’לטין. משהים במשך כ-10 דקות, עד שהג’לטין סופח את הנוזלים.
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד הלבן ושלוש כפות חלב, וממיסים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, הד להמסת השוקולד וקבלת מרקם אחיד.
מחממים את קערית הג’לטין במיקרוגל במשך כ- 12 שניות במיקרוגל. יוצקים את הג’לטין לשוקולד המומס, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר שמנת מתוקה ווניל, ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת וגבינת הנפוליון עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים 2-3 כפות קצפת לתוך השוקולד הלבן המומס ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס התותים ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך כשעה.
זיגוג:
מוסיפים את הריבה לקערית ומחממים מעט במיקרוגל עד שהיא מתרככת.
מסננים את הריבה כך שהיא תישאר חלקה לחלוטין.
יוצקים את הריבה המסוננת על גבי העוגה הקפואה ומטים את התבנית כך שריבה תכסה את החלק העליון של העוגה. מכניסים את התבנית למקפיא למשך כ-3 שעות, עד להתייצבות מלאה של העוגה.
מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית.
קישוט:
מעטרים בחצאי תותים ואוכמניות שלמות, ומגישים.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות