עוגת פרג וקוקוס מדהימה

05-03-2025 | מילכה דיין

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת הילדים. הסקרנים טעמו ועוותו את הפנים.

״עוגת הנמלים״ נשארה זמן רב נחלת המבוגרים. הם אלה שהיו מתענגים ומחייכים אל הילדים, כלא מבינים…

עוגת הטורט הזו, גבוהה ונימוחה ותתקבל בשמחה, עם כוס תה או קפה-בכל ימות השנה.

החומרים לעוגה עגולה ( או 2 תבניות אינגליש קייק גבוהות מאלומיניום ):

3 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

1 שקית 100 גר׳ פרג טחון

1 כף דבש

1/2 כוס קוקוס

1 כוס מים חמים (או מיץ תפוזים או חלב פושר).

1 אבקת אפיה

2 כוסות קמח לבן/ כוסמין

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

שופכים את הפרג לכוס עם 1/2 כוס מים חמים ומשהים להתקררות. מוסיפים את הדבש לפרג עם המים.

בוחשים את הביצים עם הסוכר והשמן לתערובת בהירה.

מוסיפים את הפרג עם המים והדבש ומערבבים.

מוסיפים את הקוקוס, הקמח ואבקת האפיה.

מערבבים הכל יחד במזלג, לתערובת אחידה.(בסמיכות של שמנת).

שופכים את התערובת לתבנית, שהוברשה בשמן/ חמאה או לנייר אפיה

מכניסים לתנור, שחומם מראש, לארבעים דקות אפיה, עד להשחמה (מאחלים ב-ה-צ-ל-ח-ה!)

בודקים באמצעות קיסם, שהעוגה מוכנה (הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים עליו)

מוציאים…

ניתן למרוח שוקולד מריר מומס למעלה.

לשמור בקירור

בתאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת פרג וקוקוס מדהימה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.