עוגת פרג מדהימה

02-03-2023 | ירון צחר

לקראת פורים יש לנו מתכון מנצח לעוגת פרג שתעשה לכם חג שמח וטעים

מצרכים ל- 2 עוגות:
בצק:
3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 שקיקים סוכר וניל
2 ביצים
50 ג' חמאה מומסת
100 ג' שמנת חמוצה
1/2 כפית שטוחה של מלח
מלית פרג:
250 ג' פרג טחון
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סילאן
1 כוס חלב
גרידה מתפוז + מיץ מחצי תפוז
1 כוס קוקוס טחון
חופן צימוקים
חלבון
1 חלמון להברשה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי הבצק, למעט מלח, ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מתפיחים את הבצק במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
הכנת מלית הפרג:
מוסיפים לסיר קטן חלב, סוכר, דבש, חמאה מומסת, צימוקים, גרידה ומיץ תפוזים ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד להמסה ולהגעה לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את האגוזים והעוגיות הטחונות, ומערבבים. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר פרג וקוקוס, מצננים מעט את התערובת. מוסיפים את החלבון, ומערבבים.
הרכבה ואפייה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים מלית בשכבה אחידה ומגלגלים כרולדה. מניחים את העוגות בתבניות אינגליש קייק. מברישים את פני העוגה בחלמון ביצה, ומתפיחים במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר. מברישים שנית חלמון ביצה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, או עד להזהבה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת פרג מדהימה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.