עוגת פרג מדהימה

02-03-2023 | ירון צחר

לקראת פורים יש לנו מתכון מנצח לעוגת פרג שתעשה לכם חג שמח וטעים

מצרכים ל- 2 עוגות:
בצק:
3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 שקיקים סוכר וניל
2 ביצים
50 ג’ חמאה מומסת
100 ג’ שמנת חמוצה
1/2 כפית שטוחה של מלח
מלית פרג:
250 ג’ פרג טחון
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סילאן
1 כוס חלב
גרידה מתפוז + מיץ מחצי תפוז
1 כוס קוקוס טחון
חופן צימוקים
חלבון
1 חלמון להברשה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי הבצק, למעט מלח, ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מתפיחים את הבצק במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
הכנת מלית הפרג:
מוסיפים לסיר קטן חלב, סוכר, דבש, חמאה מומסת, צימוקים, גרידה ומיץ תפוזים ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד להמסה ולהגעה לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את האגוזים והעוגיות הטחונות, ומערבבים. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר פרג וקוקוס, מצננים מעט את התערובת. מוסיפים את החלבון, ומערבבים.
הרכבה ואפייה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים מלית בשכבה אחידה ומגלגלים כרולדה. מניחים את העוגות בתבניות אינגליש קייק. מברישים את פני העוגה בחלמון ביצה, ומתפיחים במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר. מברישים שנית חלמון ביצה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, או עד להזהבה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות