עוגת פרג מדהימה

02-03-2023 | ירון צחר

לקראת פורים יש לנו מתכון מנצח לעוגת פרג שתעשה לכם חג שמח וטעים

מצרכים ל- 2 עוגות:
בצק:
3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 שקיקים סוכר וניל
2 ביצים
50 ג’ חמאה מומסת
100 ג’ שמנת חמוצה
1/2 כפית שטוחה של מלח
מלית פרג:
250 ג’ פרג טחון
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סילאן
1 כוס חלב
גרידה מתפוז + מיץ מחצי תפוז
1 כוס קוקוס טחון
חופן צימוקים
חלבון
1 חלמון להברשה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי הבצק, למעט מלח, ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מתפיחים את הבצק במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
הכנת מלית הפרג:
מוסיפים לסיר קטן חלב, סוכר, דבש, חמאה מומסת, צימוקים, גרידה ומיץ תפוזים ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד להמסה ולהגעה לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את האגוזים והעוגיות הטחונות, ומערבבים. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר פרג וקוקוס, מצננים מעט את התערובת. מוסיפים את החלבון, ומערבבים.
הרכבה ואפייה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים מלית בשכבה אחידה ומגלגלים כרולדה. מניחים את העוגות בתבניות אינגליש קייק. מברישים את פני העוגה בחלמון ביצה, ומתפיחים במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר. מברישים שנית חלמון ביצה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, או עד להזהבה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות