עוגת פרג מדהימה

02-03-2023 | ירון צחר

לקראת פורים יש לנו מתכון מנצח לעוגת פרג שתעשה לכם חג שמח וטעים

מצרכים ל- 2 עוגות:
בצק:
3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 שקיקים סוכר וניל
2 ביצים
50 ג’ חמאה מומסת
100 ג’ שמנת חמוצה
1/2 כפית שטוחה של מלח
מלית פרג:
250 ג’ פרג טחון
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סילאן
1 כוס חלב
גרידה מתפוז + מיץ מחצי תפוז
1 כוס קוקוס טחון
חופן צימוקים
חלבון
1 חלמון להברשה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי הבצק, למעט מלח, ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מתפיחים את הבצק במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
הכנת מלית הפרג:
מוסיפים לסיר קטן חלב, סוכר, דבש, חמאה מומסת, צימוקים, גרידה ומיץ תפוזים ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד להמסה ולהגעה לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את האגוזים והעוגיות הטחונות, ומערבבים. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר פרג וקוקוס, מצננים מעט את התערובת. מוסיפים את החלבון, ומערבבים.
הרכבה ואפייה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים מלית בשכבה אחידה ומגלגלים כרולדה. מניחים את העוגות בתבניות אינגליש קייק. מברישים את פני העוגה בחלמון ביצה, ומתפיחים במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר. מברישים שנית חלמון ביצה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, או עד להזהבה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות