עוגת פרג מדהימה

02-03-2023 | ירון צחר

לקראת פורים יש לנו מתכון מנצח לעוגת פרג שתעשה לכם חג שמח וטעים

מצרכים ל- 2 עוגות:
בצק:
3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 שקיקים סוכר וניל
2 ביצים
50 ג’ חמאה מומסת
100 ג’ שמנת חמוצה
1/2 כפית שטוחה של מלח
מלית פרג:
250 ג’ פרג טחון
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סילאן
1 כוס חלב
גרידה מתפוז + מיץ מחצי תפוז
1 כוס קוקוס טחון
חופן צימוקים
חלבון
1 חלמון להברשה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי הבצק, למעט מלח, ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מתפיחים את הבצק במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
הכנת מלית הפרג:
מוסיפים לסיר קטן חלב, סוכר, דבש, חמאה מומסת, צימוקים, גרידה ומיץ תפוזים ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד להמסה ולהגעה לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את האגוזים והעוגיות הטחונות, ומערבבים. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר פרג וקוקוס, מצננים מעט את התערובת. מוסיפים את החלבון, ומערבבים.
הרכבה ואפייה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים מלית בשכבה אחידה ומגלגלים כרולדה. מניחים את העוגות בתבניות אינגליש קייק. מברישים את פני העוגה בחלמון ביצה, ומתפיחים במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר. מברישים שנית חלמון ביצה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, או עד להזהבה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות