עוגת קוגלהוף עם זיגוג לימוני

29-02-2024 | ירון צחר

אין כמו עוגה בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה הכי קלה והכי ביתית. אין כאן רידוד, עיצוב או קיפול. עוגת קוגלהוף היא עוגה מסורתית הנפוצה בגרמניה, אוסטריה, שווייץ הונגריה וחבל אלזס שבצרפת. שימו לב שצריך תבנית קוגלהוף גבוהה ואיכותית עם נון סטיק עמיד שיאפשר לעוגה להיחלץ בקלות.

מצרכים:

4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3.5 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
200 גרם חמאה
כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל
קורט מלח
להכנת זיגוג הלימון:
2כוסות אבקת סוכר
2כפות חמאה מרוככת
2כפות מיץ לימון
2כפיות גרידת לימון + עוד לקישוט מעל (בערך 1 כף כף)
1 כף חלב

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערת מיקסר סוכר לבן וחמאה ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחת, טורפים היטב כל ביצה עד שנטמעת בתערובת החמאה. וכן הלאה עם שאר הביצים.
מוסיפים לקערה קמח, מלח וסודה לשתייה יחד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים היטב. יוצקים לקערה מחצית מהחמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. חוזרים על הוספת יתרת תערובת הקמח והחמאה. טורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה לבלילה. הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד ובעלת מרקם משי- כמעט כאילו היא מוקצפת. יוצקים את הבלילה לתבנית עוגת קוגלהוף שדפנותיה הפנימיים משומנות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס, ואופים במשך60-65 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפ' החדר. מחלצים את העוגה לצלחת הגשה נאה.
להכנת זיגוג:
מקציפים אבקת סוכר, מיץ לימון, 2 כפות חמאה וקליפת לימון, עד לקבלת מרקם חלק. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מזליפים את הזיגוג על העוגה. למעלה זורים מעט פתיתי שוקולד מגורר, אם רוצים.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קוגלהוף עם זיגוג לימוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.