עוגת קרמבו עשירה

06-05-2024 | ירון צחר

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם שיטעם ממנו – עוגת הקרמבו הזו היא התשובה המושלמת!

המצרכים:

לקלתית:

2 ביצים

½ כוס שמן

½ כוס חלב

½ כוס קמח תופח

1 שקית אבקת אפייה

½ כוס קקאו

כוס סוכר

לקרם וניל:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 כף סוכר

לקרם שוקולד:

½ מיכל שמנת מתוקה

40 גרם אינסטנט פודינג שוקולד בלגי

1/2 כוס חלב

וכף סוכר

לגנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר גרוס

½ מעכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ' של 120 מעלות במשך שעה וחצי

להכנת הבצק:

לקלתית:

להוסיף לקערה את הביצים, החלב, סוכר, ושמן. לטרוף בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

להוסיף לקערה קמח, קקאו ואבקת אפייה ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק.

לצקת את הבלילה לתבנית אפייה בקוטר של 24 ס"מ, שדפנותיה והתחתית שלה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלו, ולאפות במשך 30-40 דקות. להוציא את

התבנית מהתנור, לאחר שקיסם שננעץ במרכז העוגה יצא יבש. לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר.

לקרם וניל:

מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, החלב, סוכר ואינסטנט פודינג וניל, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על הקלתית ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים את תבנית האפייה לתא הקפאה למשך 30 דקות.

לקרם ושוקולד

מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, החלב, סוכר ואינסטנט פודינג שוקולד בלגי, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מורחים את קרם השוקולד על שכבת הקרם וניל ויוצרים שכבה אחידה. מכניסים את תבנית האפייה לתא

קפאה למשך 30 דקות.

לגנאש שוקולד:

מוסיפים לסיר קטן את קוביות השוקולד המריר ואת השמנת המתוקה. ומחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים מעט את הבלילה.

יוצקים בעדינות את הבלילה על שכבת קרם השוקולד.

קישוט:

ניתן לקשט את פני העוגה כפי שתבחרו.

בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרמבו עשירה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.