עוגת שוקולד

17-01-2023 | ירון צחר

עוגת שוקולד מדהימה עם פניני דובדבן ופתיתי אגוזי לוז
מצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לעוגה:
4 ביצים שלמות בגודל L
1 ורבע כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קנולה
1.5 כוסות קמח תופח + 1 שקית אבקת אפייה
6 כפות גדושות אבקת קקאו.
3/4 כוס שמנת מתוקה
6 כפות מים רותחים
לציפוי גנאש שוקולד
50 גרם שוקולד מריר.
1/4 כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
אגוזי לוז גרוסים ומסוכרים.
פניני שוקולד ממולאים בדובדבנים

אופן ההכנה:
הכנת העוגה
מוסיפים לקערה גדולה את הביצים השלמות, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את הקמח התופח + אבקת האפייה, אבקת הקקאו, 3/4 כוס שמנת מתוקה, מים רותחים.
מערבבים את הבלילה במטריפה ידנית, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, ללא גושים.
משמנים היטב את תבנית האפייה.
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית האפייה, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש, על מנת לנקז אוויר, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים.
הכנת ציפוי גנאש שוקולד
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה זכוכית קטנה, מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה, מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים מהמיקרוגל מערבבים ומכניסים לעוד 30 שניות מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בעלת מרקם חלק ואחיד.
מחוררים בעזרת קיסם חורים לאורכה ורוחבה של העוגה.
יוצקים על העוגה הקרה את ציפוי השוקולד החם ומקשטים בפניני שוקולד ודובדבנים ובאגוזים קצוצים. מאחסנים את העוגה במקרר.
בתיאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.