עוגת שוקולד

17-01-2023 | ירון צחר

עוגת שוקולד מדהימה עם פניני דובדבן ופתיתי אגוזי לוז
מצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ
לעוגה:
4 ביצים שלמות בגודל L
1 ורבע כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קנולה
1.5 כוסות קמח תופח + 1 שקית אבקת אפייה
6 כפות גדושות אבקת קקאו.
3/4 כוס שמנת מתוקה
6 כפות מים רותחים
לציפוי גנאש שוקולד
50 גרם שוקולד מריר.
1/4 כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
אגוזי לוז גרוסים ומסוכרים.
פניני שוקולד ממולאים בדובדבנים

אופן ההכנה:
הכנת העוגה
מוסיפים לקערה גדולה את הביצים השלמות, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את הקמח התופח + אבקת האפייה, אבקת הקקאו, 3/4 כוס שמנת מתוקה, מים רותחים.
מערבבים את הבלילה במטריפה ידנית, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, ללא גושים.
משמנים היטב את תבנית האפייה.
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית האפייה, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש, על מנת לנקז אוויר, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים.
הכנת ציפוי גנאש שוקולד
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה זכוכית קטנה, מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה, מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים מהמיקרוגל מערבבים ומכניסים לעוד 30 שניות מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בעלת מרקם חלק ואחיד.
מחוררים בעזרת קיסם חורים לאורכה ורוחבה של העוגה.
יוצקים על העוגה הקרה את ציפוי השוקולד החם ומקשטים בפניני שוקולד ודובדבנים ובאגוזים קצוצים. מאחסנים את העוגה במקרר.
בתיאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות