עוגת שוקולד

17-01-2023 | ירון צחר

עוגת שוקולד מדהימה עם פניני דובדבן ופתיתי אגוזי לוז
מצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ
לעוגה:
4 ביצים שלמות בגודל L
1 ורבע כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קנולה
1.5 כוסות קמח תופח + 1 שקית אבקת אפייה
6 כפות גדושות אבקת קקאו.
3/4 כוס שמנת מתוקה
6 כפות מים רותחים
לציפוי גנאש שוקולד
50 גרם שוקולד מריר.
1/4 כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
אגוזי לוז גרוסים ומסוכרים.
פניני שוקולד ממולאים בדובדבנים

אופן ההכנה:
הכנת העוגה
מוסיפים לקערה גדולה את הביצים השלמות, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את הקמח התופח + אבקת האפייה, אבקת הקקאו, 3/4 כוס שמנת מתוקה, מים רותחים.
מערבבים את הבלילה במטריפה ידנית, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, ללא גושים.
משמנים היטב את תבנית האפייה.
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית האפייה, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש, על מנת לנקז אוויר, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים.
הכנת ציפוי גנאש שוקולד
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה זכוכית קטנה, מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה, מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים מהמיקרוגל מערבבים ומכניסים לעוד 30 שניות מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בעלת מרקם חלק ואחיד.
מחוררים בעזרת קיסם חורים לאורכה ורוחבה של העוגה.
יוצקים על העוגה הקרה את ציפוי השוקולד החם ומקשטים בפניני שוקולד ודובדבנים ובאגוזים קצוצים. מאחסנים את העוגה במקרר.
בתיאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות