עוגת שוקולד בסקית

12-01-2023 | ירון צחר

עוגת שוקולד שמקורה בחלק הצפוני של חבל הבאסקים באזור צרפת

מצרכים:
למלית קרם פטיסייר שוקולד:
4 חלמונים
¼2 כוסות חלב קר (540 מ"ל)
⅔ כוס סוכר (135 גרם)
¼ כוס קורנפלור (35 גרם)
¼ כפית מלח
160 גרם שוקולד מריר חתוך קטן

לבצק:
2 כוסות קמח +2 כפות (300 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות סוכר
מעט גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
להברשת הבצק:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
הכנת המלית
מוסיפים לסיר בישול קטן את החלמונים, החלב הקר, הסוכר, הקורנפלור והמלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד שהקורנפלור נטמע בנוזל ואין גושים.
מחממים את הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ויוצקים לסיר את השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי וקרם הפטיסייר מקבל מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את קרם הפטיסייר לכלי, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.

הכנת הבצק
מוסיפים למעבד מזון את כל המרכיבי הבצק מלבד הביצה ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד שהתערובת נאספת לבצק. אפשר להכין את הבצק ללא מעבד מזון, פשוט מפוררים בידיים את כל מרכיבי הבצק, מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
מרפדים את תחתית תבנית בקוטר 22 ס"מ ואת דפנות התבנית. מרדדים כ-2/3 מהבצק לעלה ומניחים אותו על תחתית התבנית ומהדקים.
יוצקים על הקלתית את קרם הפטיסייר המצונן. את 1/3 הבצק שנותר מרדדים לעלה ומניחים על קרם הפטיסייר. מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, ומסמנים במזלג פסים שתי וערב.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 60-50 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים.

בתאבון………….

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד בסקית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.