עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל

01-03-2024 | ירון צחר

 

יש עוגות שאי אפשר לסרב להן, אתם הולכים להתאהב מעל הראש בעוגה הבאה, קבלו מתכון לעוגת שוקולד מושלמת, המקבלת רכות מופלאה עם מרקם ענני, יש לקחת בחשבון שההכנה שלה אמנם ארוכה אבל התוצאה הסופית כל כך שווה את זה מבחינת טעם ומרקם שפשוט לא תצטערו.

המצרכים לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:
1 כוסות קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה, מנופה
75 גרם חמאה
2 חלמונים גדולים
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
1 כפית רום

לציפוי הבצק:
½ כוס ריבת משמש או אחרת (פטל, תות שזיפים)
1/2 כוס שוקולד, מגורר
חופן חמוציות
1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים וקצוצים

לעיטור ענני קרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1/2 קופסת אינסטנט פודינג וניל
2 טיפות תמצית וניל משובחת
סוכריות שוקולד קטנות לעיטור
מספר גלילוני שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למיקסר עם וו לישה, ומערבלים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד וחלק.
מרפדים את תחתית התבנית בבצק ודוקרים אותו עם מזלג. מורחים שכבת ריבה דקה מעל הבצק. מפזרים מעל הריבה את פתיתי השוקולד המגורר, מעל מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים והחמוציות.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים ל קערת מיקסר את מצרכי הקרם, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. מאחסנים את הקרם במקרר.

האפייה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, ואופים במשלך 40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה בתבנית. ומניחים על כלי ההגשה.

עיטור העוגה:
מוסיפים את הקרם לשק הזלפה בעל צנתר משונן. יוצרים שושני קרם וניל על פני העוגה. מפזרים על פני ענני קרם הווניל את סוכריות השוקולד הדקיקות. מפזרים מס' גלילוני שוקולד מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.