עוגת שוקולד מושחתת לפסח

02-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת עם אגוזים צימוקים ומרציפן לפסח
מצרכים :
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות.
2 כפות ברנדי
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזי מלך – 3/4 כוס קצוצים גס.
60 גרם מרציפן מגורר
חופן צימוקים
5 כפות קמח מצות
1 כפית אבקת אפיה
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
50 גרם שוקולד חלב גרוס
3 כפות שמנת מתוקה
1 כף סירופ גלוקוזה
לקישוט:
20 גרם שוקולד לבן גרוס
כפתורי שוקולד לבן
גלילי שוקולד מנומר
2 דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
ממסים את השוקולדים (חלב ומריר) עם החמאה במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את החלמונים עם הברנדי. מאחדים את שתי התערובות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים אל תערובת השוקולד.
מערבבים את האגוזים, המרציפן המגורר, הצימוקים הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת אל תבנית 24 עגולה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ- 50 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה מדפנות התבנית.
הכנת הגנאש:
מוסיפים 150 גרם שוקולד גרוס, סירופ גלוקוזה ושמנת מתוקה לסיר קטן. מחממים עד לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את הגנאש על פני העוגה ודפנותיה, כך שהעוגה תהיה מצופה בשוקולד. מניחים את העוגה במקרר למשך כשעתיים, עד להתייצבות בשוקולד.
קישוט:
מוסיפים לקערית את השוקולד הלבן הגרוס. מחממים במיקרו בפולסים של 20 שניות. מערבבים בין הפולסים, עד לקבלת מרקם חלק אחיד ומעט נוזלי. יוצקים את נוזל השוקולד הלבן לשקיק הזלפה עם צנתר עגול וצר. מזליפים פסים לבנים בצורת שתי וערב. מקשטים בדובדבנים וגלילי שוקולד מנומרים.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד מושחתת לפסח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.