עוגת שמרים במילית שוקולד

13-09-2024 | ירון צחר

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק ומפנק של נוטלה עשירה בפנים. גם צורה מהממת וגם טעם ממכר, חובה לנסות!

המצרכים לשתי עוגות:

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים (יבשים)
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שמן
1 כוס מים (בטמפרטורת החדר)
קורט מלח

למילית השוקולד:
שוקולד נוטלה
½ כוס אגוזי מלך גרוסים דק

ביצה טרופה

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
מיץ לימון
תמצית וניל

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
להוסיף את מצרכי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה, ולערבל במשך 10 דקות.
נתן לבצק לתפוח במשך שעה אחת, עד הכפלת נפחו.
על משטח עבודה נפזר מעט קמח, ונרדד את הבצק עד שיתקבל עלה בצק דקיק.

להכנת הסירופ:
להוסיף לסיר קטן את המים והסוכר ולהביא לרתיחה . לערבב עד שהסוכר נמס. להוסיף את מיץ הלימון ותמצית הווניל ולערבב.
להכנת המילוי:
למרוח את שוקולד הנוטלה על פני הבצק. לפזר על השוקולד את האגוזים. לגלגל את הבצק לרולדה.
לתת לעוגות לתפוח במשך 30 דקות נוספות. למרוח את העוגות בביצה טרופה המהולה במעט מים. להכניס את תבניות העוגות לתנור האפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180מעלות, ולאפות במשך 30 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב. להוציא את העוגות מהתנור ולהבריש בסירופ.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמרים במילית שוקולד - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.