עוגת שמרים במילית שוקולד

21-11-2023 | ירון צחר

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק ומפנק של נוטלה עשירה בפנים. גם צורה מהממת וגם טעם ממכר, חובה לנסות!

המצרכים לשתי עוגות:

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים (יבשים)
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שמן
1 כוס מים (בטמפרטורת החדר)
קורט מלח

למילית השוקולד:
שוקולד נוטלה
½ כוס אגוזי מלך גרוסים דק

ביצה טרופה

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
מיץ לימון
תמצית וניל

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
להוסיף את מצרכי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה, ולערבל במשך 10 דקות.
נתן לבצק לתפוח במשך שעה אחת, עד הכפלת נפחו.
על משטח עבודה נפזר מעט קמח, ונרדד את הבצק עד שיתקבל עלה בצק דקיק.

להכנת הסירופ:
להוסיף לסיר קטן את המים והסוכר ולהביא לרתיחה . לערבב עד שהסוכר נמס. להוסיף את מיץ הלימון ותמצית הווניל ולערבב.
להכנת המילוי:
למרוח את שוקולד הנוטלה על פני הבצק. לפזר על השוקולד את האגוזים. לגלגל את הבצק לרולדה.
לתת לעוגות לתפוח במשך 30 דקות נוספות. למרוח את העוגות בביצה טרופה המהולה במעט מים. להכניס את תבניות העוגות לתנור האפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180מעלות, ולאפות במשך 30 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב. להוציא את העוגות מהתנור ולהבריש בסירופ.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות