עוגת שמרים במילית שוקולד

21-11-2023 | ירון צחר

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק ומפנק של נוטלה עשירה בפנים. גם צורה מהממת וגם טעם ממכר, חובה לנסות!

המצרכים לשתי עוגות:

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים (יבשים)
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שמן
1 כוס מים (בטמפרטורת החדר)
קורט מלח

למילית השוקולד:
שוקולד נוטלה
½ כוס אגוזי מלך גרוסים דק

ביצה טרופה

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
מיץ לימון
תמצית וניל

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
להוסיף את מצרכי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה, ולערבל במשך 10 דקות.
נתן לבצק לתפוח במשך שעה אחת, עד הכפלת נפחו.
על משטח עבודה נפזר מעט קמח, ונרדד את הבצק עד שיתקבל עלה בצק דקיק.

להכנת הסירופ:
להוסיף לסיר קטן את המים והסוכר ולהביא לרתיחה . לערבב עד שהסוכר נמס. להוסיף את מיץ הלימון ותמצית הווניל ולערבב.
להכנת המילוי:
למרוח את שוקולד הנוטלה על פני הבצק. לפזר על השוקולד את האגוזים. לגלגל את הבצק לרולדה.
לתת לעוגות לתפוח במשך 30 דקות נוספות. למרוח את העוגות בביצה טרופה המהולה במעט מים. להכניס את תבניות העוגות לתנור האפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180מעלות, ולאפות במשך 30 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב. להוציא את העוגות מהתנור ולהבריש בסירופ.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות