המצרכים לשתי עוגות:
לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים (יבשים)
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שמן
1 כוס מים (בטמפרטורת החדר)
קורט מלח
למילית השוקולד:
שוקולד נוטלה
½ כוס אגוזי מלך גרוסים דק
ביצה טרופה
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
מיץ לימון
תמצית וניל
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
להוסיף את מצרכי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה, ולערבל במשך 10 דקות.
נתן לבצק לתפוח במשך שעה אחת, עד הכפלת נפחו.
על משטח עבודה נפזר מעט קמח, ונרדד את הבצק עד שיתקבל עלה בצק דקיק.
להכנת הסירופ:
להוסיף לסיר קטן את המים והסוכר ולהביא לרתיחה . לערבב עד שהסוכר נמס. להוסיף את מיץ הלימון ותמצית הווניל ולערבב.
להכנת המילוי:
למרוח את שוקולד הנוטלה על פני הבצק. לפזר על השוקולד את האגוזים. לגלגל את הבצק לרולדה.
לתת לעוגות לתפוח במשך 30 דקות נוספות. למרוח את העוגות בביצה טרופה המהולה במעט מים. להכניס את תבניות העוגות לתנור האפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180מעלות, ולאפות במשך 30 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב. להוציא את העוגות מהתנור ולהבריש בסירופ.
בתאבון…
אביבה אהרון
22.11.2023
לכמה רולדות?
ירון צחר
22.11.2023
2 רולדות
יונה ספר
25.11.2023
תודה על המתכון!
הכנתי ויצא פיצוץ!
עושה לי חשק למאכלי שמרים עם בוא החורף!