מצרכים:
הבצק
500 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
קורט מלח
1.25 כוס חלב
100גרם חמאה
למילית:
200 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כף גדושה קינמון
1 חלמון להברשה
אגוזי מלך קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
להוסיף לקערת מיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל במשך 1 דקה. להוסיף לקערה את המלח והחלב בהדרגה.
לאחר 5 דקות של ערבול להוסיף לקערה את קוביות החמאה, ולהמשיך לערבל במשך 10 דקות, או עד שקוביות החמאה יטמעו בבצק.
להעביר את הבצק לקערה שדפנותיה משומנות בשכבת שמן דקה. לכסות את פני הקערה בניילון ולתת לבצק לתפוח במשך שעה.
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, ולרדד אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס”מ.
הכנת מילית התמרים:
להוסיף לקערה את מצרכי המילית ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד. למרוח את המילית על גבי עלה הבצק. לקפל את עלה הבצק כלפי האמצע משני הכיוונים וליצור עלה בצק שהמלית כלואה בתוכו. לרדד את עלה הבצק פעם נוספת. בעזרת גלגלת או סכין חדה ליצור מספר זוגי רצועות בצק, כאשר שהחלק העליון של הבצק עדיין מחובר. מכל שתי רצועות ליצור צמה .
להעביר לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, נכסה וניתן לה התפחה שנייה במשך 30 דקות.
כך יש לעשות גם עם הרולדה השנייה. להבריש את פני הרולדות בחלמון טרוף. מעל מפזרים אגוזי מלך גרוסים.
לאחר ההתפחה השנייה יש להכניס את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך למשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
בתאבון…
רחל פז
16.11.2023
יצא מצויין, טעים ויפה. התפלאתי שהבצק ללא ביצה, אבל המתכון כמות שהוא – זכה להצלחה. תודה.
ירון צחר
17.11.2023
יופי! אני שמח שאת מרוצה.
שבת שלום
אסתוש
21.11.2023
לאחר קליעת הצמות, איך להניח בתבנית?
לא הבנתי איך היא נתלשת?