עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

07-11-2023 | ירון צחר

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח שלה תעשה חשק גם לשכנים.

מצרכים:
הבצק
500 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
קורט מלח
1.25 כוס חלב
100גרם חמאה

למילית:
200 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כף גדושה קינמון

1 חלמון להברשה
אגוזי מלך קצוצים לקישוט

 

אופן ההכנה:
להוסיף לקערת מיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל במשך 1 דקה. להוסיף לקערה את המלח והחלב בהדרגה.
לאחר 5 דקות של ערבול להוסיף לקערה את קוביות החמאה, ולהמשיך לערבל במשך 10 דקות, או עד שקוביות החמאה יטמעו בבצק.
להעביר את הבצק לקערה שדפנותיה משומנות בשכבת שמן דקה. לכסות את פני הקערה בניילון ולתת לבצק לתפוח במשך שעה.
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, ולרדד אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס”מ.

הכנת מילית התמרים:
להוסיף לקערה את מצרכי המילית ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד. למרוח את המילית על גבי עלה הבצק. לקפל את עלה הבצק כלפי האמצע משני הכיוונים וליצור עלה בצק שהמלית כלואה בתוכו. לרדד את עלה הבצק פעם נוספת. בעזרת גלגלת או סכין חדה ליצור מספר זוגי רצועות בצק, כאשר שהחלק העליון של הבצק עדיין מחובר. מכל שתי רצועות ליצור צמה .
להעביר לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, נכסה וניתן לה התפחה שנייה במשך 30 דקות.
כך יש לעשות גם עם הרולדה השנייה. להבריש את פני הרולדות בחלמון טרוף. מעל מפזרים אגוזי מלך גרוסים.
לאחר ההתפחה השנייה יש להכניס את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך למשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות