עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

07-11-2023 | ירון צחר

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח שלה תעשה חשק גם לשכנים.

מצרכים:
הבצק
500 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
קורט מלח
1.25 כוס חלב
100גרם חמאה

למילית:
200 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כף גדושה קינמון

1 חלמון להברשה
אגוזי מלך קצוצים לקישוט

 

אופן ההכנה:
להוסיף לקערת מיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל במשך 1 דקה. להוסיף לקערה את המלח והחלב בהדרגה.
לאחר 5 דקות של ערבול להוסיף לקערה את קוביות החמאה, ולהמשיך לערבל במשך 10 דקות, או עד שקוביות החמאה יטמעו בבצק.
להעביר את הבצק לקערה שדפנותיה משומנות בשכבת שמן דקה. לכסות את פני הקערה בניילון ולתת לבצק לתפוח במשך שעה.
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, ולרדד אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס”מ.

הכנת מילית התמרים:
להוסיף לקערה את מצרכי המילית ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד. למרוח את המילית על גבי עלה הבצק. לקפל את עלה הבצק כלפי האמצע משני הכיוונים וליצור עלה בצק שהמלית כלואה בתוכו. לרדד את עלה הבצק פעם נוספת. בעזרת גלגלת או סכין חדה ליצור מספר זוגי רצועות בצק, כאשר שהחלק העליון של הבצק עדיין מחובר. מכל שתי רצועות ליצור צמה .
להעביר לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, נכסה וניתן לה התפחה שנייה במשך 30 דקות.
כך יש לעשות גם עם הרולדה השנייה. להבריש את פני הרולדות בחלמון טרוף. מעל מפזרים אגוזי מלך גרוסים.
לאחר ההתפחה השנייה יש להכניס את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך למשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות