עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

07-11-2023 | ירון צחר

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח שלה תעשה חשק גם לשכנים.

מצרכים:
הבצק
500 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
קורט מלח
1.25 כוס חלב
100גרם חמאה

למילית:
200 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כף גדושה קינמון

1 חלמון להברשה
אגוזי מלך קצוצים לקישוט

 

אופן ההכנה:
להוסיף לקערת מיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל במשך 1 דקה. להוסיף לקערה את המלח והחלב בהדרגה.
לאחר 5 דקות של ערבול להוסיף לקערה את קוביות החמאה, ולהמשיך לערבל במשך 10 דקות, או עד שקוביות החמאה יטמעו בבצק.
להעביר את הבצק לקערה שדפנותיה משומנות בשכבת שמן דקה. לכסות את פני הקערה בניילון ולתת לבצק לתפוח במשך שעה.
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, ולרדד אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס”מ.

הכנת מילית התמרים:
להוסיף לקערה את מצרכי המילית ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד. למרוח את המילית על גבי עלה הבצק. לקפל את עלה הבצק כלפי האמצע משני הכיוונים וליצור עלה בצק שהמלית כלואה בתוכו. לרדד את עלה הבצק פעם נוספת. בעזרת גלגלת או סכין חדה ליצור מספר זוגי רצועות בצק, כאשר שהחלק העליון של הבצק עדיין מחובר. מכל שתי רצועות ליצור צמה .
להעביר לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, נכסה וניתן לה התפחה שנייה במשך 30 דקות.
כך יש לעשות גם עם הרולדה השנייה. להבריש את פני הרולדות בחלמון טרוף. מעל מפזרים אגוזי מלך גרוסים.
לאחר ההתפחה השנייה יש להכניס את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך למשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות