מצרכים:
4 ביצים גודל L (או 6 ביצים גודל M)
1.5 כוס סוכר לבן
3/4 כוס מיץ תפוזים (סחוט או נקטר לשיקולכם)
1/2 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
ניתן לגרד בפומפיה גרידת לימון/ תפוז ולערבב בבלילה
לציפוי הגלייז:
200 גרם אבקת סוכר
חצי לימון
הוראות הכנה:
יש להפריד את הביצים, להקציף במיקסר על מהירות גבוהה במשך 5 דקות את החלבון עם הסוכר, לאחר מכן להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף את החלמונים, הקמח ושאר המרכיבים.
יש לחמם תנור על 180 מעלות, לשמן תבנית בינונית (מלבנית או עגולה), לשפוך את הבלילה ולהכניס לתנור לחצי שעה (לשים לב מדי פעם שמרכז העוגה נאפה ולא רוטט שמזיזים קצת את התבנית גם אם רואים שהעוגה השחימה ותפחה כלפי מעלה.
אחרי שהעוגה מוכנה והוצאנו אותה מהתנור שתתקרר, מכינים את ציפוי הגלייז הלימוני שנשפוך מעל העוגה. לוקחים קערה קטנה, שופכים את אבקת הסוכר, סוחטים מעט לימון, לשים לב שהמרקם של האבקה נהיה נוזלי אבל סמיך. אם נהיה מיימי מדי, ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר להסמכה. מי שלא אוהב טעם לימוני, ניתן לעשות את אותה הפעולה גם עם מים קרים במקום הלימון.
מי שלא אוהב את הרעיון לציפוי גלייז, ניתן גם רק לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.
בהצלחה.
מיכל יניב
18.10.2023
תודה
לילי
22.10.2023
למה לא מצויין איזה סוג אפייה טורבו או רגיל ???
ניצן פוגל
22.10.2023
כל תנור מגיב אחרת לעוגה… אני אישית אופה על טורבו, אבל בתנורים אחרים לא בהכרח הטורבו אפה טוב את העוגה. אם את בדרך כלל אופה אצלך בבית על טורבו, אז גם את העוגה הזו תאפי על טורבו.
אתי קפלנסקי
06.11.2023
הכנתי עוגת תפוזים טעימה