עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

17-10-2023 | ניצן פוגל

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה לימי חול. עוגה מנחמת וגבוהה שהולכת עם כוס תה או קפה ותגרוף מלא מחמאות.

מצרכים:
4 ביצים גודל L (או 6 ביצים גודל M)

1.5 כוס סוכר לבן

3/4 כוס מיץ תפוזים (סחוט או נקטר לשיקולכם)

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח רגיל

1 שקית אבקת אפייה

ניתן לגרד בפומפיה גרידת לימון/ תפוז ולערבב בבלילה

לציפוי הגלייז:

200 גרם אבקת סוכר

חצי לימון

הוראות הכנה:
יש להפריד את הביצים, להקציף במיקסר על מהירות גבוהה במשך 5 דקות את החלבון עם הסוכר, לאחר מכן להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף את החלמונים, הקמח ושאר המרכיבים.

יש לחמם תנור על 180 מעלות, לשמן תבנית בינונית (מלבנית או עגולה), לשפוך את הבלילה ולהכניס לתנור לחצי שעה (לשים לב מדי פעם שמרכז העוגה נאפה ולא רוטט שמזיזים קצת את התבנית גם אם רואים שהעוגה השחימה ותפחה כלפי מעלה.

אחרי שהעוגה מוכנה והוצאנו אותה מהתנור שתתקרר, מכינים את ציפוי הגלייז הלימוני שנשפוך מעל העוגה. לוקחים קערה קטנה, שופכים את אבקת הסוכר, סוחטים מעט לימון, לשים לב שהמרקם של האבקה נהיה נוזלי אבל סמיך. אם נהיה מיימי מדי, ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר להסמכה. מי שלא אוהב טעם לימוני, ניתן לעשות את אותה הפעולה גם עם מים קרים במקום הלימון.


מי שלא אוהב את הרעיון לציפוי גלייז, ניתן גם רק לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.

בהצלחה.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות