עוגת תפוחים ואגוזים ממכרת

12-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים ממכרת שמכינים בקלות ומתענגים מכל ביס.

מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח תופח
4 ביצים (להפריד חלמון וחלבון)
¾ כוס סוכר
1 מחמאה
1 אינסטנט פודינג וניל
ריבה
אגוזי מלך קצוצים
לתפוחים מקורמלים:
5 תפוחים (מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות)
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כפית קינמון
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
מוסיפים לקערה את הקמח עם החלמונים, מחמאה ו-4 כפות סוכר. לשים את התערובת לבצק (במיקסר ,או ביד).
מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של -3/4 :1/4. ואז
עוטפים בניילון כל חלק של הבצק, ומכניסים למקרר.
מוסיפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ויציב מאד. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל בשעורים (לא בבד אחד). ממשיכים לערבל עד שנוצר קצף דביק בדומה למסטיק.
קירמול התפוחים:
מוסיפים את קוביות התפוחים, החמאה, מיץ הלימון, סוכר וקינמון לסיר קטן. מביאים לרתיחה, ומחלישים את הלהבה לבינונית – נמוכה. מבשלים עם מכסה במשך כ- 5 דקות, עד שהקוביות מתרככות מעט. מורידים את הסיר מהכיריים, ומצננים.
הרכבת הבצק:
עוטפים את התחתית והדפנות הפנימיים של תבנית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.
את חלק הבצק הגדול משטחים על תחתית התבנית ועד מחצית גובה הדפנות.
על הקלתית מורחים ריבה, ומעל שכבת הריבה מפזרים את התפוחים עם אגוזי מלך קצוצים.
מעל שכבת התפוחים מפזרים את הקצף.
מגרדים את חלק הבצק שנותר בפומפייה, ומפזרים את גרגירי הבצק מעל שכבת הקצף.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש 170 מעלות, ואופים במשך חצי עד שלושת רבעי שעה, עד שהבצק מקבל גוון זהוב ויפה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן בטמפ' החדר. מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים ואגוזים ממכרת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.