עוגת תפוחים עשירה בשכבות

13-09-2023 | ירון צחר

איך מכינים עוגת תפוחים שגונבת את ההצגה בערב החג? בדיוק ככה.

המצרכים:
קלתית:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה

למלית התפוחים:
6 תפוחים ירוקים
1 כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1 כף פודינג וניל
1 כף מים
חופן צימוקים
½ כפית קינמון (לפי הטעם)
⅓ כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
1 כף סוכר דמררה

לשכבה עליונה:
3 ביצים מופרדות
רבע כוס סוכר
1 כף שמן
1 כף מים
1כפית רום
חצי כוס קמח תופח

אופן ההכנה :
משמנים תבנית עגולה קוטר 26 או מלבנית 20X30

הכנת בצק פריך:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח החמאה, קורט מלח, סוכר וביצה, ומעבדים עד לקבלת בצק. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית, ומשאירים מעט בצק לשולי הדפנות.
מקלפים את התפוחים, ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים ופורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות. מנימים את פרוסות התפוחים בקערה, ויוצקים עליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
להוסיף למחבת את הסוכר ולחמם אותו עד שימס, ויקבל צבע ענברי בהיר. להוסיף לתמיסת הסוכר את החמאה ולערבב. להוסיף למחבת את התפוחים, ולחמם על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 15 דקות, עד לקבלת קרמל.
להוסיף לקערית פודינג וניל וכף מים, ולערבב, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. להוסיף לקערית את הקינמון. לצקת את נוזל הפודינג למחבת. לערבב במשך כדקה אחת. לכבות את הלהבה, ולצנן.
להוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ולרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. לרפד את התבנית ולהסיר את עודפי הבצק. לחורר את הבצק שבתחתית עם מזלג, ולהכניס למקפיא למשך 15 דקות. בהמשך, להוציא מהמקפיא את התבנית, ולהניח את מלית התפוחים, והצימוקים אגוזי מלך באופן אחיד על פני הבצק מעל הקלתית.

הכנת השכבה העליונה:
להפריד את 3 הביצים. להוסיף את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר ולהקציף, עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת. מונקים את קערת המיקסר משאריות הקצף, ומוסיפים אליה את החלמונים, השמן, מיץ לימון או מים ומעט תמצית רום. מקציפים במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם אחיד.
.
לקפל את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים. להוסיף לקערה חצי כוס קמח תופח.
לקפל את הקמח בתערובת הביצים. לצקת את הבלילה בזהירות על פרוסות התפוחים.
להכניס את התבנית למרכז התנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ולאפות במשך 40 – 50 דקות.
להוציא את העוגה מהתנור, ולתת לה להצטנן לטמפרטורת החדר. להעביר את העוגה לצלחת הגשה.

לקישוט:
ניתן לפזר מעל פני העוגה אבקת סוכר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוחים עשירה בשכבות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.