מצרכים:
7-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים)
20 תפוחי אדמה קטנים חצויים (או 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות) – לא חובה לקלף
מי שאוהב, ניתן להוסיף בטטה אחת חתוכה לקוביות.
רבע כוס מים
לתיבול:
7 כפות שמן זית
4-5 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש ב-2 כפות של שום כתוש מוכן)
2 כפות גדושות של תבלין זעתר
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את המים, השמן זית ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומניחים את חלקי העוף בבלילה ומערבבים עם הידיים שהרוטב יכסה את העוף כמו שצריך.
לוקחים תבנית, ומסדרים קודם את העוף ורק אז מניחים את תפוחי האדמה שחתכנו, אם השתמשתם בתפוחי האדמה הקטנים, יש להניח את אותם חצויים שהקליפה כלפי מעלה, אם לקחתם תפוחי אדמה גדולים וחתכתם לקוביות, פשוט מניחים אותם סביב חלקי העוף. לוקחים את הקערה עם שארית הרוטב שנשאר בתוכה ושופכים מעל תפוחי האדמה.
ניתן לשדרג ולהוסיף גבעולי רוזמרין מעל תפוחי האדמה לאחר ששפכם עליהם את הרוטב לטעם ארומטי (לא חובה).
מכניסים את התבנית שהיא מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם על 200 מעלות למשך שעה ו- 20 דקות, לאחר מכן מורידים את הרדיד ומשאירים את התבנית בתנור לעוד 20 דקות כדי שהעוף ותפוחי האדמה יקבלו את הקריספיות.
בתאבון ובהצלחה.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
דורית פורדס
06.02.2024
בטוחה שהעוף יוצא מעולה, כי המתכון נראה מעולה. רק הצעה לשים על העוף נייר אפיה ורק אז לכסות ברדיד האלומיניום.
לאה כץ
29.03.2024
המתכון נראה מעולה, אבל אני מבקשת להעיר הערה חשובה רצוי להניח מעל העוף/האוכל שנאפה בתנור קודם נייר אפייה אקולוגי ומעליו את רדיד האלומיניום.
כשמניחים רדיד אלומיניום ישירות על האוכל, ובמיוחד בחימום, חלקיקים זעירים ממנו חודרים לאוכל והם מזיקים לגוף.