עוף ותפוחי אדמה בזעתר

04-02-2024 | ניצן פוגל

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא נכנסת לתנור?? המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם ולא תאמינו כמה שזה טעים! מנה מושלמת עם מצרכים שיש לכולנו בבית והיא מתאימה לארוחה באמצ”ש וגם לסופ”ש.

מצרכים:

7-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים)

20 תפוחי אדמה קטנים חצויים (או 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות) – לא חובה לקלף

מי שאוהב, ניתן להוסיף בטטה אחת חתוכה לקוביות.

רבע כוס מים

לתיבול:

7 כפות שמן זית

4-5 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש ב-2 כפות של שום כתוש מוכן)

2 כפות גדושות של תבלין זעתר

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את המים, השמן זית ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומניחים את חלקי העוף בבלילה ומערבבים עם הידיים שהרוטב יכסה את העוף כמו שצריך.

לוקחים תבנית, ומסדרים קודם את העוף ורק אז מניחים את תפוחי האדמה שחתכנו, אם השתמשתם בתפוחי האדמה הקטנים, יש להניח את אותם חצויים שהקליפה כלפי מעלה, אם לקחתם תפוחי אדמה גדולים וחתכתם לקוביות, פשוט מניחים אותם סביב חלקי העוף. לוקחים את הקערה עם שארית הרוטב שנשאר בתוכה ושופכים מעל תפוחי האדמה.
ניתן לשדרג ולהוסיף גבעולי רוזמרין מעל תפוחי האדמה לאחר ששפכם עליהם את הרוטב לטעם ארומטי (לא חובה).

מכניסים את התבנית שהיא מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם על 200 מעלות למשך שעה ו- 20 דקות, לאחר מכן מורידים את הרדיד ומשאירים את התבנית בתנור לעוד 20 דקות כדי שהעוף ותפוחי האדמה יקבלו את הקריספיות.
בתאבון ובהצלחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות