עוף ותפוחי אדמה בזעתר

04-02-2024 | ניצן פוגל

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא נכנסת לתנור?? המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם ולא תאמינו כמה שזה טעים! מנה מושלמת עם מצרכים שיש לכולנו בבית והיא מתאימה לארוחה באמצ”ש וגם לסופ”ש.

מצרכים:

7-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים)

20 תפוחי אדמה קטנים חצויים (או 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות) – לא חובה לקלף

מי שאוהב, ניתן להוסיף בטטה אחת חתוכה לקוביות.

רבע כוס מים

לתיבול:

7 כפות שמן זית

4-5 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש ב-2 כפות של שום כתוש מוכן)

2 כפות גדושות של תבלין זעתר

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את המים, השמן זית ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומניחים את חלקי העוף בבלילה ומערבבים עם הידיים שהרוטב יכסה את העוף כמו שצריך.

לוקחים תבנית, ומסדרים קודם את העוף ורק אז מניחים את תפוחי האדמה שחתכנו, אם השתמשתם בתפוחי האדמה הקטנים, יש להניח את אותם חצויים שהקליפה כלפי מעלה, אם לקחתם תפוחי אדמה גדולים וחתכתם לקוביות, פשוט מניחים אותם סביב חלקי העוף. לוקחים את הקערה עם שארית הרוטב שנשאר בתוכה ושופכים מעל תפוחי האדמה.
ניתן לשדרג ולהוסיף גבעולי רוזמרין מעל תפוחי האדמה לאחר ששפכם עליהם את הרוטב לטעם ארומטי (לא חובה).

מכניסים את התבנית שהיא מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם על 200 מעלות למשך שעה ו- 20 דקות, לאחר מכן מורידים את הרדיד ומשאירים את התבנית בתנור לעוד 20 דקות כדי שהעוף ותפוחי האדמה יקבלו את הקריספיות.
בתאבון ובהצלחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות