מצרכים:
החומרים הדרושים לקלתית:
250 גר׳ (ספל) קמח
125 גר׳ חמאה קרה ,חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון (אפשר גם ביצה שלמה)
50 גר׳ אבקת סוכר
1-2 כפיות מים קרים
החומרים הדרושים למלית:
3 כפות קורנפלור
גרידת לימון
3 לימונים סחוטים ללא הגרעינים
1 ספל מים
50 גר׳ אבקת סוכר
3 חלמונים
50 גר׳ חמאה
החומרים הדרושים למרנג גבוה:
(בתמונה המרנג הוא מחצית הכמות)
3/4 כוס סוכר
4 כפות מים
4 חלבונים
אופן ההכנה לפי שלבים:
אופן הכנת הקלתית:
בקערה (או במעבד מזון) מכניסים את החלמונים, קוביות החמאה הקרה, אבקת הסוכר והקמח ומפוררים, בעזרת מזלג פירורים גסים. (עדיף לא ללוש עם היד, כדי שהחומרים יישארו קרירים).
מוסיפים כפית מים קרים (קרים!) ומהדקים ואת כפית המים השנייה ומאחדים לכדור.
לשים מעט, עד להיווצרות כדור אחיד. אסור ללוש מידי, כדי שהבצק לא יתחמם ויהיה שומני .
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה במקרר.
מוציאים את כדור הבצק, בוזקים מעט קמח על המשטח ומרדדים לקוטר הגדול במעט מהתבנית.
משמנים את התבנית מעט.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים, גם בדפנות.
מחוררים במזלג ומכניסים למקרר ל…..רבע שעה.
מוציאים את הבצק ואופים בטמפ׳ של 175 מעלות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומצננים לטמפ׳ החדר.
הכנת מלית הלימון
מערבבים את הקורנפלור ואבקת הסוכר בקערה.
מודדים ספל מים קרים. מעט מהמים מערבבים עם הקורנפלור ואבקת הסוכר עד שמתקבלת משחה. את שאר המים יוצקים לקלחת, מגרדים ומוסיפים את קליפת הלימון, ומחממים על אש קטנה.
סוחטים מיץ מהלימונים ומוסיפים לקלחת, עם גרידת הלימון והמים. מערבבים עם מטרפה, או במזלג, כדי למנוע היווצרות גושים.
מוסיפים את החמאה בקוביות מערבבים… עד שמתמצק.
(זה קורה , רק צריך סבלנות)
מסירים מהאש ומצננים מספר דקות.
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד בכל פעם, ומערבבים. מחממים עוד כדקה ומסירים מהאש. מצננים, שופכים על הבצק, ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
הכנת המרנג האיטלקי:
מכניסים לקלחת 3/4 כוס סוכר עם 4 כפות מים ומרתיחים עד לבעבוע. ממשיכים עוד שתי דקות ומסירים מהאש.(זהירות, זה עדיין שקוף, לא להגיע למצב של הרתחת יתר- קרמול).
במקביל, מקציפים את החלבונים, עד לקבלת קצפת רכה ושופכים אליה בזרימה דקה ואחידה את מי הסוכר. ממשיכים להקציף ,עד לקבלת קצפת יציבה ומבריקה-המרנג.
מזליפים את המרנג, בעזרת שק זילוף וצנתר שושנים או יוצרים מעגלים (מהפנים החוצה, כמו בצילום).
שורפים בעזרת ברנר, בקלילות, בתנועות מעגליות, לקבלת מראה שזוף- שרוף קלות.
(או מכניסים לתנור לגריל עד שמזהיב- משחים)
להיות ליד התנור- זה קורה מהר.
מכניסים למקרר לקירור…
לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה